• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

Жените в "Мото-Пфое" сме с високи октани във вените си

Жените в "Мото-Пфое" сме с високи октани във вените си

 

Наближава международният ден на жените, 8-ми март. В тази връзка Мото-Пфое груп за втора година покани няколко дами, заемащи различни позиции в компанията, да вземат участие в проекта ни „Жените в автомобилния бранш“. Вижте какво споделят те за своята кариера, за предизвикателствата, с които се сблъскват всеки ден, и за постиженията, с които се гордеят. Всяка седмица до празника ще ви представяме по една дама от МП груп. Днес може да се запознаете с Ралица Бозова, Търговец на автомобили Ford във филиал Люлин.

 

  • Представете се с няколко думи (име и фамилия, длъжност и отдел, от колко години сте в компанията).
    - Казвам се Ралица Бозова и съм търговец на леки автомобили Ford, а на 10 март тази година ще станат 9 години, откакто започнах работа за "Мото-Пфое".
  • Кои лични силни страни и качества смятате, че са ви помогнали да бъдете това, което сте в момента в Мото Пфое?
    - За да продаваш автомобили безспорно сред най-важните предпоставки са да обичаш да общуваш и умението да бъдеш убедителен. Освен това, разбира се, не по-малко важни качества са самодисциплината и упоритостта, позитивната енергия, която имам у себе си и с която спечелвам клиентите.
  • С кое постижение в работата си тук се гордеете най-много?
    - Като търговец, разбира се, най-голямата ми гордост са успешните сделки. А най-много се гордея с една, когато след телефонен разговор, с един клиент тръгнахме от един автомобил и стигнахме до това да поддържаме постоянен автопарк от 29 коли. А другата ми най-голяма гордост са отношенията с екипа, които изградихме през годините. 

 

  • Според Вас с какви предизвикателства се сблъскват жените в автомобилната индустрия?
    - Най-голямото ни предизвикателство е да се докажем пред колегите мъже. И, може би, малко и пред клиентите. Стереотипът е, че жените не разбират от коли чак толкова много, колкото един мъж, защото мъжете в нашия бранш носят бензина в кръвта си разбира се. Но през годините тук видях, че и всичките дами, с които работим, имат високи октани във вените си - много сърцати жени, които обичат работата си, независимо на какви позиции и в кой отдел са. Другото ми предизвикателство е динамиката в работата - в търговията нито един ден не прилича на предишен, но точно това е най-интересното, най-привлекателното за мен. Особено когато поднася изненади, за които не е подготвен дори и един доста изявен представител на зодия Козирог, който винаги работи по график и всичко му е планирано до най-малки подробности. 

 

  • Какво бихте казали на жените, привлечени от кариера в автомобилния бранш?
    - Бих им казала да действат смело! Автомобилният бранш е неизчерпаемо интересен, изключително динамичен, примесен с много адреналин и емоции, когато се запалят и двигателите. Така че - да не се притесняват от стереотипи! Живеем във време, в което обществото ни е по-толерантно от всякога. 
Back