News

Жените в Мото-Пфое сме иновативни и креативни

Представете се с няколко думи (име и фамилия, длъжност и отдел, от колко години сте в компанията).

 

Казвам се Анита Йорданова и работя в отдел „Застраховки“ към застрахователния брокер на „Мото Пфое“ ЕООД. В компанията съм от почти 6 години.

 

Кои лични силни страни и качества смятате, че са ви помогнали да бъдете това, което сте в момента в Мото Пфое?

Аз съм отговорна, упорита и организирана, изпълнявам задълженията си сериозно и прецизно, опитвам се да предвиждам възможни проблеми и предприемам предварително мерки, за да ги предотвратя или да ги реша, внимателна съм към детайла и се стремя да бъда точна в работата си. Но освен това съм позитивна и общителна – радвам се на живота, вярвам във възможността за успех и се справям с предизвикателствата. Според мен човек трябва да дава най-доброто от себе си и да се стреми да надгражда, независимо какво работи, затова търся решения, вместо да се фокусирам върху проблемите, и приемам затрудненията като възможности за растеж и учене.

 

С кое постижение в работата си тук се гордеете най-много?

Моята работа е от колективните и всичко, което сме постигнали, се дължи на целия екип, които са отлични професионалисти. Всеки споделя своите знания, умения и опит с другите. Така се комбинират ресурсите и усилията ни и постигаме по-големи и по-значителни резултати. Всеки член на екипа допринася с уникални умения и компетенции, което води до по-голяма ефективност и продуктивност, което е особено полезно при решаване на по-сложни казуси и намиране на решенията им.

 

Според Вас с какви предизвикателства се сблъскват жените в автомобилната индустрия?

Традиционно, автомобилната индустрия е преимуществено мъжка област. Все още има стереотипи и предразсъдъци към жените. Но всички ние, които сме се отдали на автомобилния бизнес, сме жени с много силни страни, които допринасят за качеството, разнообразието и успеха в този сектор. Жените имаме добри комуникационни умения и висока степен на емпатия. Това е от полза при общуването с клиенти, защото разбираме техните нужди и им предоставяме персонализирано обслужване. С аналитичното си мислене, анализираме сложни данни и информация, което е от съществено значение в бранша, където решенията често се вземат на основата на пазарни тенденции, технологични иновации и икономически фактори. Жените сме се доказали и като ефективни лидери – умението ни да работим с хора и да управляваме ресурси могат да бъдат от полза при управлението на екипи в автомобилния бизнес. Дамите, които работим в цялата компания, сме креативни и мислим иновативно. А това безспорно допринася за разработването на нови продукти, услуги и маркетингови стратегии в автомобилния сектор.

Какво бихте казали на жените, привлечени от кариера в автомобилния бранш?

Автомобилната индустрия е разнообразна и предлага множество възможности – от дизайн и инженерство до мениджмънт и маркетинг. Така че – нека да открият областта, която ги вълнува най-много и да последват своята страст!

Как запазвате баланса личен живот/работата?

Поддържането на баланс между личния и професионалния живот е от решаващо значение за благополучието и качеството на живот на човека. Според мен ключът е в осъзнатото управление на времето и установяването на здравословни граници.

Back