• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

Официална церемония - закриване на 10-тия юбилеен сезон на „С тениска на бала“

На 30.11.2023 г. на официална церемония закрихме 10-тия юбилеен сезон на „С тениска на бала“, във формата познат днес. През тазгодишния успешен сезон успяхме съберем над 40 000 лв. да дарим 16 стипендии на първокурсници, както и да подкрепим няколко миналогодишни стипендианти с отличен успех.

И през 2023 г. инициативата #steniskanabala даде възможност на зрелостниците да дарят средства в подкрепа на абитуриенти сираци, да продължават обучението си след 12-и клас във висше учебно заведение. Десетото издание на благотворителната кампания се осъществи  по инициатива на Мото-Пфое и подкрепена от Български Червен кръст и официалния логистичен партньор DHL Express Bulgaria. Тениската тази година беше под надслов „Помогни на друг да намери своя път“. Добрият пример е нещото, което поставя основите на едно стабилно общество. Ангажираността на зрелостниците за поредна година ни вдъхновява и ни кара да вярваме в доброто и в кампанията. 

Интересът към инициативата #steniskanabala започна далеч преди обявяването на новата кампания. Цели класове зрелостници се свързаха с организаторите на благотворителната акция, за да научат как могат да се включат в нея.

За десет сезона до момента инициативата обедини повече от 12 000 дарители, с чиято помощ се набраха  общо над 600 000 лева. Така абитуриентите, които завършиха във випуските от 2014 до 2023 вкл., осигуриха стипендии за висше образование на  275 свои връстници, лишени от родителска грижа, както и допълнително финансиране на над 90 отлични студенти от всички бенефициенти досега. Тениските – символ на кампанията – пристигаха при тях с важната благотворителна подкрепа на DHL Express Bulgaria, а чрез компетентната експертиза на БЧК Столична организация дарителската инициатива достигна до зрелостници, загубили родители, които отговарят на регламента на програмата.

 

 

За повече информация:             Катрин Петкова

                                                                Маркетинг комуникации Мото-Пфое

                                                                И координатор Екип #STENISKANABALА

                                                                k.petkova@motopfohe.bg

Back