• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

News

НОВИЯТ JAGUAR E-PACE ВЛИЗА В КНИГАТА НА РЕКОРДИТЕ

Новият Jaguar E-PACE постави официален СВЕТОВЕН РЕКОРД НА ГИНЕС по време на световната си премиера. Компактният динамичен SUV скочи в книгата на рекордите с 15-метровскок, изпълнен със спираловидно завъртане тип „бъчва“ на 270 градуса.

 

Демонстрирайки пъргавината, прецизността и динамиката на най-новия SUV на Jaguar, подвигът бе последният тест за E-PACE след 25 месеца упорит труд на четири континента, за да се гарантира изключителната издръжливост на автомобила и това, че той отговаря на философията на Jaguar Art of Performance.

 

„Бъчвата“ повтори една от най-емблематичните каскади в историята на киното, станала известна с филма за Джеймс Бонд „Мъжът със златния пистолет“ през 1974 г. 

 

Jaguar E-PACE е петместен компактен SUV, който внася дизайна и динамиката на спортен автомобил Jaguar в просторен, практичен и свързан автомобил със задвижване на всички колела. 

Отличителните за марката динамика на шофиране и дизайн слагат ДНК-то на спортен автомобил Jaguar в практичен дизайн, оборудван с усъвършенствани технологии, които ви държат свързани.

 

E-PACE е най-новият член на семейството SUV автомобили на Jaguar, присъединявайки се към революционния изцяло електрически I-PACE Concept и автомобила на годината за 2017 - Jaguar F-PACE – като самият той бе представен със зашеметяващ лупинг, отбелязан в СВЕТОВНИТЕ РЕКОРДИ НА ГИНЕС през 2015 г.

 

Екстериорният дизайн е вдъхновен от спортния автомобил Jaguar F-TYPE и се характеризира с отличителните предна решетка, атлетични пропорции, къси надвеси и мощни хълбоци на Jaguar, които придават на E-PACE дръзка и целеустремена стойка, моментално създаваща впечатление за динамична пъргавина. ДНК-то на спортен автомобил Jaguar също е видимо в рязката извивка на линията на покрива и отличителната графика на страничните стъкла.

 

Иън Калъм, директор Дизайн на Jaguar, заяви: „Установените принципи на дизайна на Jaguar гарантират, че E-PACE е моментално разпознаваем като спортния автомобил в своя клас. Новият ни компактен SUV съчетава интериорното пространство, свързаността и сигурността, които семействата очакват, с пропорции, изчистен дизайн и динамика, които обикновено не се свързват с такъв практичен автомобил.“

 

E-PACE изпълни рекордния си скок в изложбения център ExCeL в Лондон - едно от малкото места в Обединеното кралство, достатъчно големи да поберат 160 метровата конструкция, необходима за 15-метровия скок.

 

Зад волана бе ветеранът каскадьор Тери Грант, който е изпълнявал каскади на много филмови площадки и държи впечатляващите 23 СВЕТОВНИ РЕКОРДА НА ГИНЕС.

 

ТериГрант, каскадьор, каза: „Доколкотознам, сериен автомобил никога не е изпълнявал истински скок „бъчва“, затова винаги съм бил амбициран да го направя. След като шофирах Jaguar F-PACE по време на рекордния лупинг, бе невероятно да помогна за лансирането на следващата глава от историята на семейството на PACE в още по-драматичен динамичен подвиг.“

 

Не е изненадващо, че „бъчвата“ не трябва да се изпробва у дома; извършени са месеци на тестване и анализи, за да се изчисли всичко по каскадата, включително достигането на правилната скорост. Рампите са били старателно моделирани с CAD софтуер преди каквито и да е скокове. Тери е изпитал натоварване G от 5.5 по време на 270-градусовото завъртане и е имал нужда от 160-метрово засилване, за да отскочи с правилната скорост.

 

Поставящото новсветовен рекорд представяне на Jaguar E-PACE можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=9yatAJVA_4E.

 

E-PACE: Свързан, интелигентен, пъргав, откликващ

 

Jaguar E-PACE е свързан и интелигентен. 10-инчовият сензорен екран е стандартно оборудване и свързва клиентите с любимите им приложения, включително Spotify. Системата InControl на Jaguar Land Rover ви позволява да обезопасите автомобила, като го следите на смартфона си, автоматично уведомява службите за спешна помощ в случай на инцидент и ви позволява да проверявате нивото на горивото и километража дистанционно през смартфон или смарт часовник. Клиентите могат да затоплят или охлаждат автомобила и дори да го стартират дистанционно с помощта на InControl.

 

В цялото купе можете да откриете дигитална свързаност, отговаряща на всяка нужда на съвременното семейство. Има до четири 12-волтови зарядни станции и пет USB порта, както и 4G Wi-Fi точка за достъп за до осем устройства.

 

E-PACE има изключително интериорно пространство за своя клас. Компактният SUV може да побере 5 човека абсолютно комфортно с щедро пространство за краката отзад. Огромното багажно пространство е възможно благодарение на усъвършенстваното задно окачване тип Integral Link и може да побере детска количка, комплект стикове за голф и голям куфар.

 

Системата Програмируема динамика осигурява на водача още по-голям контрол с индивидуални настройки на подаването на газ, автоматичната трансмисия, управлението на волана и систематана окачване Адаптивнадинамика, акоавтомобилът е оборудван с такава. Системата Адаптивна динамика следи действията на водача и движенията на каросерията и колелата и предварително натоварва окачването и шасито и регулира амортисьорите за по-добър контрол над наклона на каросерията и пъргавина във всякакви условия.

 

E-PACE е наличен с гама мощни и икономични бензинови и дизелови двигатели Ingenium. Бензиновият двигател Ingenium с турбокомпресор и 300 к.с. ускорява спортния SUV от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди преди да достигне до електронно ограничената максимална скорост от 243 км/ч. Заклиенти, коитоискатмаксималнаикономичност, дизеловиятдвигателIngeniumсъс 150 к.с. и задвижване на предните колела осигурява емисии на CO2 от 124 г/км.

 

Алан Волкерц, Директор на автомобилна серия Jaguar Е-PACE, каза: „Jaguar E-PACE предлага най-доброто от двата свята: динамиката на спортен автомобил Jaguar и практичността на компактен SUV. Най-новотопопълнение в растящотосемействона PACE осигурявакомфорт и решениязаинтериорното и багажнотопространствозаедно с вълнуващоуправление и най-новитебензинови и дизеловидвигателиIngeniumна Jaguar Land Rover.“

 

Системата за задвижване на всички колела с Активно задвижване на E-PACE е технологично нововъведение за Jaguar. Интелигентната конфигурация съчетава феноменално сцепление и непогрешимото задвижване на задните колела на Jaguar. Възможностите на системата за разпределяне на въртящия момент осигуряват оптимална стабилност, динамика и икономия на гориво при всякакви пътни и метеорологични условия.

 

E-PACE е оборудван с най-новите технологии за безопасност и в помощ на водача. Стерео камера е в основата на усъвършенстваната система Автономна аварийна спирачка, която също така засича пешеходци и поддържа функциите Асистент за придържане в лентата и Разпознаване на пътните знаци, както и системите Интелигентен ограничител на скоростта и Следене на състоянието на водача. Функцията Помощ при паркиране на преден и заден ход е стандартно оборудване.

 

Камерата се съчетава и със системата за електрическо сервоусилване на волана и задните радари, за да осигури функцията Асистент за следене на мъртвата точка на видимост и да спомогне за намаляването на риска от странични удари на многолентови пътища. Нова Система за предупреждение за насрещен трафик предупреждава водачите за приближаващи автомобили на кръстовища, където видимостта е ограничена. Усъвършенстваните функции за активна безопасност включват въздушна възглавница за пешеходци, която излиза от горния ръб на предния капак в случай на сблъсък.

 

E-PACE е първият Jaguar, оборудван с Head-Up дисплея от ново поколение на компанията. Усъвършенстваният дисплей може да извежда до 66% повече информация на предното стъкло с помощта на големи цветни графики с подобрена яснота. Важната информация, включително скорост на автомобила и навигация, се вижда отчетливо през цялото време, като предупрежденията и актуализациите на функциите за информиране, развлечение, безопасност и удобство се извеждат директно пред погледа на водача - което намалява необходимостта да сваля очи от пътя.

 

Опционален 12,3-инчовцветенцифровинструменталенпанел и избормеждудвепремиумаудиосистеми, разработени с Meridian, поставят E-PACE наравно с автомобилиотпо-високиякласщосеотнасядотехнологии в интериора.

 

E-PACE е наличен и с иновативния ключ Activity Key на Jaguar, който може да се носи. Водоустойчивата, удароустойчива гривна има вграден транспондер, което позволява на водача да заключи главния ключ в автомобила, докато се наслаждава на дейности на открито като тичане или колоездене.

 

Когато Activity Key е активиран, чрез поднасяне на гривната към горния ъгъл на регистрационната табела на задната врата, всички обикновени ключове, останали в автомобила, се дезактивират.

 

Силното шаси също така позволява на собствениците да теглят до 1 800 кг (със спирачки), идеално за клиенти, които използват своя E-PACE и за работа, и за удоволствие.

Back