News

Ford обновява бестселъра си Kuga

  • Новият SUV Kuga вдъхновява шофьорите да преминат към електрическото бъдеще с подобрени хибридни задвижвания и осигурява най-добрата в класа си теглителна способност
  • Забележителният екстериор допълва изчистения дизайн на интериора със стандартен 13,2-инчов сензорен екран и свързаната с 5G информационно-развлекателна система SYNC 4

  • Усъвършенстваните технологии в помощ на водача, включително и подобреният адаптивен круиз контрол, ще повишат увереността и комфорта при шофиране

 

Кьолн, Германия, 17ти януари, 2024 – Ford насърчава шофьорите да преминат към електрическото бъдеще, а новата Kuga - най-продаваният plug-in хибрид (PHEV) в Европа за три поредни години 1,2 - ще играе ключова роля в този преход. Смелата и дръзка нова Kuga предлага впечатляваща производителност на хибридните двигатели, удобството на постоянна свързаност и пълен набор от системи в помощ на водача от ново поколение, които я превръщат в идеалния спътник за ежедневните приключения.

 

Новата Kuga, произведена в Европа и предназначена за клиентите в Европа предлага до 69 км3 изцяло електрически пробег за шофьорите на Kuga PHEV, които могат да се възползват от възможността от домашно зареждане или зареждане на обществена станция. За шофьорите, които не разполагат с удобно място за зареждане, напълно хибридната Kuga Hybrid предлага удобството и комфорта на електрифицирана задвижваща система с пробег до 900 км с един резервоар4 и до 64% чист електрически пробег в града.5


Както Kuga PHEV, така и Kuga FHEV AWD осигуряват значително по-добро ускорение и по-ниски въглеродни емисии при шофиране на електричество. Новата Kuga превъзхожда всички останали конкуренти с възможностите си за теглене на товари до 2100 кг. и би могла да се справи с теглене на голяма каравана и дори ремарке за превоз на коне.

 

„Ford Kuga се превърна в хит сред клиентите още с първото си официално представяне през 2008 г.  Новата Kuga е най-добрата конфигурация досега и ще предостави изцяло нови възможности за свързаност и комфорт“,  сподели Джон Уилямс, генерален мениджър на Ford Blue, Европа.

 

Елегантен дизайн и постоянна свързаност

Новата Kuga е изцяло променена както отвътре, така и отвън, със свеж и впечатляващ дизайн. Интелигентният Titanium, спортният ST-Line и здравият Active имат уникални дизайнерски елементи и отличителен характер. Привличаща вниманието LED светлинна лента по цялата ширина допълва новия дизайн на предната решетка, на която гордо е изобразен Синият овал на Ford.


Отвътре новата Kuga разполага с най-новото поколение информационно-развлекателна система SYNC 4 7 на Ford с двойно по-голяма изчислителна мощ в сравнение с предишната. Свързвайки се лесно със смартфони с 5G свързаност за бърз достъп до информация и навигация, която ви помага да избягвате задръстванията, и безжични Apple CarPlay и Android Auto 8 за безкабелен достъп до ключови приложения и информация. Вградената Alexa 9 също е стандартна, така че водачите и пътниците могат да задават въпроси или да изпълняват команди дори без свързан смартфон.


SYNC 4 също така подпомага водачите да се възползват максимално от теглителните възможностите на новата Kuga,6. Навигацията за теглене на ремарке позволява на водачите да въведат размерите на своя автомобил и ремарке, така че SYNC 4 да избере маршрут, който да помогне за избягване на тесни завои, ниски мостове и други препятствия.

 

Най-съвременни технологии от завода до пътя

Усъвършенстваната технология в помощ на водача осигурява безпроблемно и комфортно шофиране дори в най-предизвикателните условия. Новото поколение адаптивен круиз контрол 10,11 вече може да спира автоматично при завои и кръстовища, както и при други ситуации, когато е необходимо да предотврати сблъсък, а системата от 360-градусови камери12  предлага обширен поглед, така че паркирането, подготовката за закачане на ремарке или дори използването на автоматична автомивка са лесни за изпълнение.


Практичността е в основата на интериора на новата Kuga, който предлага комфорт и удобство за пътешествия в града и извън него. Плъзгащите се задни седалки могат да увеличат пространството за краката на пътниците отзад с до над 1 метър или да увеличат с до 140 литра13 допълнително пространство в багажника. Като опция могат да бъдат добавени комфортни седалки, одобрени от организацията за гръбначно здраве, осигуряват опора там, където тя е най-необходима.


Обновената линия на Kuga включва новата серия Active, която е идеална за тези, които искат възможно най-издръжливата Kuga, както на външен вид, така и по отношение на възможностите, и способна да се справя с всякакви терени, включително пясък или кал.

Усъвършенстваната технология за осветление спомага за подобряване на комфорта и увереността на водача, като стандартно се предлагат изцяло LED фарове, включително автоматичен контрол на дългите светлини 10. Наличните LED фарове Dynamic Pixel 10 използват навигационни данни и камери за разчитане на пътни знаци, като променят светлинната картина при завои, кръстовища и кръгови движения, за да осветяват по-добре пешеходците и велосипедистите.



Новата Kuga се произвежда в Европа, в модерния завод на Ford във Валенсия, Испания, където 3D принтирането на частите осигурява изключително точно и устойчиво производство. Инженерите работят рамо до рамо с изкуствения интелект, за да гарантират най-високите стандарти за качество и производство.

 

Новата Kuga е в продажба от този месец.

 # # #

                                                                                                                            

1 Ford of Europe отчита продажби за своите 20 европейски традиционни пазара: Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.

 

2 Kuga Plug-In Hybrid беше най-продаваният PHEV в Европа през цялата 2021, 2022 и 2023 г. според данни, предоставени от JATO Dynamics и IHS Markit.

 

3 Диапазоните на емисиите на CO2 и горивната ефективност може да варират в зависимост от вариантите на автомобила, предлагани от отделните пазари. Декларираните WLTP разход на гориво/енергия, CO2-емисии и електрически пробег се определят в съответствие с техническите изисквания и спецификации на европейските регламенти (EC) 715/2007 и (EU) 2017/1151 с последните изменения. Приложените стандартни тестови процедури позволяват сравнение между различни типове превозни средства и различни производители.

 

4 Въз основа на сертифицирани WLTP данни за Kuga FHEV FWD ST-Line X.

 

5 Базиран на Kuga FHEV FWD. Приблизително разстояние на шофиране в електрически режим с помощта на Световната хармонизирана процедура за изпитване на леки превозни средства (WLTP) в цикъла на шофиране в града. Действителното разстояние за шофиране с електричество варира в зависимост от условия като външни елементи като температура, поведение при шофиране, профил на маршрута, поддръжка на превозното средство и възраст и състояние на батерията.

 

6 При правилно оборудване. Максималното теглене варира в зависимост от товара, конфигурацията на автомобила, аксесоарите и броя на пътниците.

 

7 Не шофирайте, докато сте разсеяни или докато използвате ръчни устройства. Използвайте системи с гласово управление, когато е възможно. Някои функции може да бъдат заключени, докато автомобилът е на предавка. Не всички функции са съвместими с всички телефони.

 

8 Изисква телефон с активна услуга за данни и съвместим софтуер. SYNC 4 не контролира продукти на трети страни, докато се използват. Третите страни носят цялата отговорност за съответната им функционалност.

 

9 За да използват Alexa Built-in, водачите трябва да активират FordPass в автомобила си, като използват приложението за смартфон FordPass или настройките в автомобила. Достъпът до Alexa изисква акаунт в Amazon, SYNC 4 или SYNC 4A, FordPass и безплатна свързана услуга, активирана чрез приложението FordPass (вижте Условията на FordPass за подробности). Може да са необходими допълнителни продукти и настройка. Amazon, Alexa и всички свързани лога и марки са търговски марки на Amazon.com, Inc. или нейните филиали.

 

10 Функциите за подпомагане на водача допълват и не заместват вниманието, преценката и нуждата на водача да контролира автомобила.

 

11 Ако спирането е по-дълго от три секунди, водачът трябва да се намеси и да натисне бутона „RES“или педала на газта, за да поднови работата на системата.

 

12 Камерите работят само при скорости под 6 мили в час.

 

13 Товарът и товароносимостта са ограничени от теглото и разпределението на теглото.

 

 

Ford, глобална американска марка, неразделна част от Европа вече повече от 100 години, се ангажира със свободата на движение, която върви ръка за ръка с грижата за планетата и за всеки един от нас. Планът Ford+ на компанията, включващ бизнес подразделенията Model e, Ford Pro и Ford Blue, ускорява европейската трансформация към изцяло електрическо и въглеродно независимо бъдеще до 2035 г. Компанията се развива с нови електрически автомобили, всеки от които е проектиран с мисъл за европейските шофьори и с иновативни услуги, които помагат на хората да се обединяват, на общностите да се развиват и на бизнеса да процъфтява. Ford продава и обслужва автомобили на 50 отделни европейски пазара, операциите включват Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division и 14 производствени съоръжения (осем изцяло притежавани и шест неконсолидирани съвместни съоръжения) с четири производствени центъра, базирани в Кьолн, Германия; Валенсия, Испания и съвместни дружества в Крайова, Румъния и Коджаели, Турция.  Във Ford работят приблизително 34 000 души в изцяло притежаваните съоръжения и консолидираните съвместни съоръжения и приблизително 54 000 души в неконсолидираните съоръжения в Европа.Повече информация за компанията, нейните продукти и Ford Credit можете да намерите на corporate.ford.com   

Back