News

Александровска болница София вече ще може да обслужва спешни случаи с най-новите и богато оборудвани линейки Ford Transit Custom

Днес, 13.09.2023 , в офиса на Мото-Пфое в София, беше официалното предаване на линейките за неотложна медицинска помощ към Александровска болница. Автомобилите са от новата лекотоварна гама на Ford Transit, трансформирани в България с първокласни материали и технологии отговарящи на изискванията на стандарт БГ ЕN 1789:2007+А1:2010 и Директива 93/42/ЕЕС. Лично проф. д-р Атанас Йонков прие ключовете на автомобилите, които ще обслужват спешните случаи на болницата.

Моделите Ford Transit предоставят почти неограничени възможности  за персонализиране и трансформация в областта на специализираните автомобили.  Флагманът на лекотоварната гама Ford Transit предлага множество различни видове каросерии, наличен е в четири дължини и три височини, предлага избор между предно и задно предаване и 4х4. Доказаните през годините издръжливост, високо качество и ниските експлоатационни разходи безспорно правят Ford Transit Custom най-предпочитаният автомобил, които се трансформира за неотложна медицинска помощ.

Линейки на Александровска болница са с най-високо ниво на оборудване, специална платформа, на която е монтирана носилката и разполагат с автономна охлаждаща и отоплителна система.

Линейките Ford предлагат лесен достъп до санитарната част от две места – през страничната плъзгаща врата и от задната страна на автомобила.

Носилката е монтирана върху механична платформа, осигуряваща лесно движение. Сгъваемите колела падат при изваждането й от линейката и позволяват лесното й придвижване дори и от един човек. Освен основната, линейките са снабдени още със сгъваема носилка "столче" и носилка “board type” за пациенти с травми на гръбначния стълб. Тя е със здрава лека конструкция, проницаема за рентгеновите лъчи и е по-лека от водата.

Всяка линейка Ford разполага с аспирационна инсталация. Изводът за аспирация се намира в близост до основната носилка и е снабден с аспирационен съд с обем минимум един литър, клапан за регулиране на налягането и манометър. Инсталацията се състои от две бутилки за кислород със спирателен кран и обем най-малко 10 литра всяка.

Санитарният отсек притежава автономно отопление и охлаждане. Вентилационната система е двупосочна – нагнетателна и изсмукваща. Тя осигурява минимум 20 промени на въздушния обем на час, когато автомобилът е в покой.

Тапициран с устойчива на механични и химични повреди материя, която се почиства лесно. Подовото покритие осигурява подходящо сцепление, включително при влажна повърхност. 

Линейките, направени на базата на Ford Transit, предлагат изключително съотношение цена-качество, отлични нива на комфорт и безопасност, което ги прави подходящи за неотложна медицинска помощ. Именно поради тази причина Ford Transit се е превърнал в синоним на качество, надеждност и върхова работоспособност. Всяко ново поколение надгражда доказаният дългогодишен опит и качества.

Back