• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Ford произведе в Европа едномилионния Focus от настоящия модел

КЬОЛН, Германия, 9 януари 2014– Ford-Европа произведе наскоро едномилионния Focus от настоящото поколение. Популярният компактен модел е най-продаваният автомобил в света.

Едномилионният Focus, хечбек с 1.0-литров EcoBoost двигател, е произведен в Саарлуис, Германия. Ford произвежда Focus и в Русия в завода Sollers близо до Санкт Петербург.

„Focus е страхотен за управление семеен автомобил, достатъчно гъвкав за нуждите на широк спектър от клиенти“, заяви Барб Самарджич, Главен оперативен директор във Ford-Европа. „Миналата година представихме на пазара електрическия Focus с нулеви вредни емисии, който завърши гамата от модификации на Focus, която включва и Focus ST с 250 к.с.“

Представен в Европа през 2010 г., новият Focus е най-продаваният модел глобално, според последните данни на Polk за световните автомобилни регистрации за първото полугодие на 2013 г.

Ford планира да представи нова версия на Focus 1.0 EcoBoost – Световен двигател на 2012 и 2013 г. – която ще бъде първият бензинов семеен автомобил в Европа, предлагащ СО2 емисии от 99 г/км.

Focus се предлага с технологии като Active Park Assist, която използва ултразвукови сензори, за да намери подходящо място за паркиране и автоматично върти волана, докато водачът управлява предавките и съединителя; системата Active City Stop, която сканира пътя напред 50 пъти в секунда, за да предотврати възможен сблъсък при скорост до 15 км/ч и намалява силата на удара при скорост до 30 км/ч.

В случай на инцидент, Ford SYNC със системата за помощ при аварийни ситуации директно се свързва с местната служба за спешни случаи. „Клиентите на Focus ни споделят, че наистина ценят умните технологии на Ford и оценяват безопасността, спортния му характер, стила и комфорта му“, каза Самарджич.

Ford представя Focus през 1998 г. и оттогава компанията е продала почти 6.9 милиона от автомобила в Европа и 12 милиона по света.

назад към всички