• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Злато, бронз и много добро класиране за нашия отбор на Световното по ски за журналисти

Българите стигнаха до пистите на колелата на Ford Kuga

Новият Ford Kuga, предоставен от Мото-Пфое, осигури комфортното пътуване на българския отбор по ски до швейцарските Алпи за участие в Световното първенство по ски за журналисти. Нашите се класираха сред първите 19 участника в различните дисциплини и възрастови групи от общо 197 участника в надпреварите от 32 страни.

Юлиян Стоянов от в-к „Лична драма” отвя конкуренцията и спечели златен медал в гигантския слалом на Световното първенство по ски за журналисти в швейцарския курорт Шампери. Юли завърши десети в ски-бягането на 5-километровата дистанция, но това беше напълно достатъчно, за да спечели и бронзов медал в комбинацията на 61-ото издание на престижното състезание, организирано от Международния ски клуб на журналистите - SCIJ. Осемте представители на български медии, които карат с последни модели ски Rossignol, предоставени от верига спортни магазини SLS, записаха поредното отлично представяне в уважавания форум. Любомир Бояджиев от Нова Телевизия, е четвърти в ски-бягането при младежите и 7-ми в комбинацията. Весела Владкова от БНР също е на 7-о място, но в гигантския слалом.

България е сред първите страни-членки на международната организация на журналистите-скиори, като в последните 8 години неизменно се качва на почетната стълбичка на организираните от нея надпревари в алпийските ски и ски-бягането.

Снимки: scij.bg

назад към всички