• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Златан Ибрахимович се сбогува с шведския национален футболен отбор в нов филм за Volvo V90

Една ера приключва и друга започва със сбогуването на Златан Ибрахимович с шведския национален футболен отбор в нов филм за Volvo V90.

След като 15 години представлява Швеция в националния футболен отбор, капитанът Златан Ибрахимович благодари на огромния си брой фенове и обяви, че е изиграл последния си мач с жълтата фланелка. Новият филм на Volvo Cars улови този момент и пътуването на Златан обратно към Швеция.

Във филма Златан и семейството му се отправят на емоционално пътуване с новото Volvo V90, проследявайки върховете и спадовете в кариерата му и свършвайки там, откъдето е започнало всичко - в суровия квартал Розенгард на Малмьо.

„Създаването на този филм, разбира се, бе емоционално, но за мен дойде време да сваля тениската и да предам щафетата на следващото поколение. За мен е важно да гледам напред, не назад. Започва ново пътуване - за мен и за Volvo“, каза Златан Ибрахимович.

Футболната кариера на Златан започва в клуба Малмьо Фотболфьоренинг в края на деветдесетте. Аякс бързо подписва с шведския нападател, което е началото на знаменита международна кариера, обхващаща най-добрите италиански, френски и испански лиги, с участие в отбори като Пари Сен Жермен, Барселона, Ювентус, Интер Милано и АК Милан.

„Много сме горди, че имаме възможността да споделим този личен момент в живота и кариерата на Златан. Той е много силен посланик на Швеция по света и е показал, че човек може да продължи да се гордее със своите ценности и произход“, каза Андерс Густафсон, Старши вицепрезидент за Европа, Близкия Изток и Африка на Volvo Car Group.

Златан е получавал наградата за шведски футболист на годината Guldbollen (Златната топка) за рекордните 10 пъти, включително в девет последователни години от 2007 до 2015. Договорът му с Пари Сен Жермен тъкмо приключи и се говори, че той е близо до подписването на договор с топ клуб.

След успеха на първия филм за Volvo/Златан, наречен ‘Пролог’, световноизвестният композитор, носител на Оскар, Ханс Цимер създаде нова творба за втория филм, наречен ‘Епилог’, който отразява края на една история и началото на друга.

Вижте втората част от развиващата се кампания на Volvo V90 тук: https://www.youtube.com/watch?v=5SRQUxdNppg

назад към всички