• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Започна епизод 6 от приключениетo Перперикон

За шеста поредна година Мото-Пфое подкрепя археологическия сезон и експедицията на проф. Николай Овчаров в древния тракийски град Перперикон. За пореден път българският Индиана Джоунс се довери на изпитания през годините боец – Ford Transit .

Археологът споделя, че това е най-трудната година в кариерата му. “ Всички спонсори се отдръпват, притиснати от тежката финансова криза. Все още не сме получили и финансова субсидия от държавата. Срещнахме единствено разбиране от Мото-Пфое, които отново застават зад мен и моя екип. И за пореден път се убеждавам в правотата на думите, че приятел в нужда се познава”, заяви откровено проф. Овчаров.

Тази година в Перперикон той ще работи върху връзката между Акропола и Двореца светилище. Целта е пътят да се реставрира. По този начин туристите ще могат да изминат маршрут от 600 метра в най-голямото тракийско светилище на Балканите. Разкопките ще продължат до края на месец август.

Наскоро Николай Овчаров беше удостоен с най-високия държавен орден за култура – Св. Св. Кирил и Методи. Той беше награден със специално отличие и за приноса му в изследването на траките. Археологът споделя, че е щастлив, че работата му получава признание от специалистите. Но най-много се радва на просперитета на хората от неговия екип, като специално отличава Веселина Георгиева – очаква я успешно професионално бъдеще.

Интересно е, че професор Овчаров е запален фен на марката Land Rover , като никога не пропуска да се запознае отблизо с най-новите технически иновации на британската марка. Любимите му модели са всепризнатият лидер в офроуда – Defender и Freelander 2, който постави нови стандарти в класа на компактните високопроходими премиум автомобили. Преди да отпътува за поредния археологически сезон на Перперикон, професорът остана възхитен от новите цени на Land Rover и и Range Rover , които се предлагат с 5 години гаранция и безплатна услуга “ Врата до врата” за територията на България.

назад към всички