• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

XF Sportbrake е първият многофункционален автомобил на Jaguar

Премиерата на елегантното комби ще бъде в Женева

На 6 март по време на автомобилното изложение в Женева Jaguar ще представи официално своя първи комби автомобил. Той ще носи името XF Sportbrake, като ще се отличава с елегантен мускулест дизайн, динамично пътно поведение и ненадминат лукс.

Новият член на британската компания е разработен изцяло върху дизайна на получилия световно признание XF. При Sportbrake разликата започва от B-колоната назад, за да се получи един още по-майсторски „изпипан” и естетически извисен автомобил от най-високо качество. Нещо повече – това е най-практичният модел на марката. Разширената линия на покрива осигурява допълнително пространство от 48 мм за пътниците отзад. Същевременно седалките се сгъват в съотношение 60:40, за да осигурят още по-голямо багажно пространство от 1675 литра. В него може да се побере товар с дължина до 1970 мм и широчина до 1064 мм. Централната площ в багажното отделение може да бъде вдигната, като по този начин се открива допълнително „скрито” хранилище. Също може да бъде натисната надолу, за да открие място за специфични по рода си преносими материали. XF Sportbrake ще се предлага с богата гама аксесоари, с които собствениците могат да пригодят багажното пространство по най-добрия начин спрямо нуждите им. Един от тези аксесоари е тегличът. За него е отделено специално място. Той може да бъде лесно монтиран, като с него автоматично се задейства функцията Trailer Sway Mitigation, която осигурява стабилност на автомобила, като редуцира до минимум риска от пробуксуване при теглене на ремарке.

Дизайн философията на Jaguar е да създава автомобили, които „галят” окото, докато погледът се носи по правите странични линии на автомобила, които перфектно подчертават уникалния по рода си екстериор. Sportbrake разполага със същите предни фарове като седана XF, като впечатлява с би-функционална HID ксенон технология с дневни LED светлини. При комби версията се наблюдават различия в дизайна на предната решетка и капака на автомобила, като те са по-аеродинамични и устойчиви, създавайки силно изразено визуално присъствие.

Многофункционалният XF Sportbrake впечатлява със своите габарити – 4966 мм дължина и 2077 мм широчина при междуосие от 1064 мм. Той се предлага с два екстериорни пакета, които придават различна мускулеста стойка на автомобила. Единият пакет е Aero (сериен при версията S), като той се отличава с по-голяма предна броня и допълнителни прагове. При пакета Black комбито впечатлява с матова боя на купето и джанти, боядисани в тъмни цветове.

Интериорът на XF Sportbrake засилва впечатлението ви за спортен лукс. Той комбинира премиум материали от най-високо качество с последно поколение иновативни технологии. Централно монтираният touch скрийн сензорен дисплей ви дава лесен достъп до навигационната система и редица други функции, които допълнително улесняват пътуването ви. Същевременно, алуминиевите апликации в купето „галят” сетивата ви и създават усещането за уют и спокойствие.

Новият Jaguar XF Sportbrake се предлага с два дизелови двигателя. Четири цилиндровият 2,2-литров агрегат разполага с осем степенна скоростна кутия с интелигентна Stop/Start система. При нея разходът на гориво и въглеродни емисии е сведен до минимум, като специалната технология Twin Solenoid Starter позволява мигновено запалване на автомобила и по-бързо ускоряване. 3,0-литровият V6 двигател е предназначен за по-дълги пътувания, като гарантира по-голям адреналин със своите 275 конски сили и 600 Нм въртящ момент.

Всички XF Sportbrake автомобили са оборудвани стандартно със задно въздушно окачване, което заменя традиционните спирални пружини. То е специално настроено от инженерите на Jaguar, за да осигури същата динамичност и пъргавина на автомобила, дори когато той е максимално натоварен. Същевременно, шофьорът може да бъде напълно спокоен по всяко време, разчитайки на системата Adaptive Dynamics. Тя гарантира оптимална стабилност на автомобила и незабавна реакция на спирачната система при необходимост.

XF Sportbrake впечатлява и с интелигентните си предни фарове, които автоматично превключват от къси на дълги светлини и обратно в зависимост от трафика, като насочват „умно” потока светлина, за да не заслепят водачът в насрещния автомобил. Адаптивният круиз контрол е друга екстра, която превръща пътуването в удоволствие. Той следи превозните средства около вас и при нужда намалява скоростта на автомобила до минимум. При разчистване на трафика е в състояние да ускори автомобила до предишните нива само за броени секунди.

назад към всички