• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Всяко ново Volvo от 2019 г. ще бъде с електрически или хибриден двигател

От 2019 г. всеки нов Volvo автомобил ще се предлага с електрически или хибриден двигател. Това обявиха от шведската компания, като подчертаха, че слагат исторически край на колите, които имат само двигатели с вътрешно горене, и поставят електрификацията в основата на бъдещите си бизнес планове. Това е една от най-важните крачки напред към електрификацията, правена някога от автомобилен производител и нова глава в автомобилната история изобщо, близо век след изобретяването на двигателя с вътрешно горене.

„Правим това заради клиентите“, заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Хората все повече търсят електрически автомобили и ние искаме да отговорим на техните нужди“. Volvo Cars ще представи богата гама електрифицирани автомобили, която ще включва изцяло електрически коли, хибриди и Plug-in хибриди.

Между 2019 и 2021 ще бъдат представени 5 електромобила, 3 от които ще бъдат производство на Volvo, а другите 2 - на Polestar. Повече детайли ще бъдат оповестени на по-късен етап. Тези 5 електрически коли ще бъдат допълнени от богата гама автомобили с бензинови и дизелови хибридни и Plug-in хибридни двигатели, която ще даде на клиентите една от най-големите възможности за избор, предоставени от автомобилен производител.

В бъдеще всички Volvo автомобили, които имат само двигатели с вътрешно горене, ще бъдат заменени с електрифицирана версия.

„Volvo Cars заяви плановете си да продаде 1 милион електрифицирани автомобила до 2025 г. Когато го казахме, наистина го мислехме. Ето как ще го постигнем“, подчерта Самюелсън.

Новината за пореден път подчертава ангажимента на Volvo да работи в посока на намаляване на вредния отпечатък върху околната среда и до 2025 г. да сведе до минимум нивата на въглеродните емисии, както при продуктите си, така и при производствените си операции.

По-рано през юни от Volvo обявиха, че обособяват подразделението си Polestar като самостоятелна компания, която ще се фокусира върху проектирането и създаването на електрически автомобили и ще бъде ръководена от вицепрезидента по дизайна във Volvo Cars Томас Ингенлат.

назад към всички