• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo XC90 получи максималните 5 звезди от Euro NCAP

Новото Volvo XC90 получи пет звезди и постигна най-високата оценка в тестовете на Euro NCAP 2015, позната в историята на агенцията. Изцяло новият XC90, стандартно оборудван с цяла армада системи за безопасност, се открои пред конкуренцията и очаквано зае първо място, отбелязвайки пълен брой точки в тестовете на Euro NCAP за автономно сприране при аварийни ситуации.

"Това е още едно доказателство, че с Volvo XC90 сме създали един от най-сигурните автомобили в света. В действителност получихме 100% в категорията Асистиращи системи. Volvo Cars остава лидер в автомобилната индустрия по отношение иновациите за безопасност и многократно изпреварва конкуренцията със стандартните си системи за опазаване живота на пътниците, пешеходците и останалите участници в движението", каза д-р Питър Мертенс, Старши вицепрезидент проучвания & развитие на Volvo Car Group.

Сто процента в категорията Асистиращи системи
Новото Volvo XC90 постигна 100% в Safety Assist тестовете и е първият модел, който получава максимален резултат в две категории едновременно – за автономно спиране в аварийни ситуации в градски и междуградски условия. Новото XC90 освен това, стандартно разполага и с авангардна система за защита на пешеходци. Това показва още веднъж, как шведският производител на автомобили продължава да доминира и развива иновации в посока на безопасността.

"Ние сме първия производител на автомобили, който надминава критериите, приложени от Euro NCAP за автономно аварийно спиране в междуградски и градски тестове. City Safety е една от най-авангардните стандартно предлагани системи за защита от удар, познати на пазара днес. Насочена е към превозни средства, велосипедисти и пешеходци, денем и нощем", каза Мартин Магнусон, главен инженер в Volvo Car Group.
Volvo Cars отдавна обяви своята Визия 2020, според която човек няма да е сериозно ранен или убит в нов Volvo автомобил след 2020 г. Петте звезди от Euro NCAP на Новото XC90 ясно демонстрират заявката на Volvo Cars да продължат своите иновации с крайната цел - създаване на автомобили, които не катастрофират.

Забележка
Euro NCAP покрива четири различни категории – Възрастни пътници, Пътници-деца, Защита на пешеходци и Асистиращи системи. Повече за рейтингите на Euro NCAP - на www.euroncap.com.

назад към всички