• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept – три в едно

На 9 януари по време на автомобилния салон в Детройт Volvo Car Corporation представи иновативна концепция за бензинов плъг-ин хибрид. Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept е електрическа кола, но едновременно с това – изключително икономичен хибрид и мощен спортен автомобил. Сумарната мощност на системата е 350 к.с. Силовият агрегат с вътрешно горене е 4-цилиндрово произведение на изкуството от семейството на Volvo Environmental Architecture. Според думите на Стефан Якоби, президент на компанията, новата фирмена хибридна технология ще дебютира след две години на американския пазар, но засега още не се знае в кой точно модел ще бъде вградена.

Три са възможните работни режима, избирани от шофьора, от съответното количество бутони - Pure, Hybrid или Power. В първия случай автомобилът изминава на електроенергия 35 мили (56 км) в градския трафик на САЩ и 45 км в този на Европа.

Хибридният режим на управление е стандартният, който се стартира още със запалаването на автомобила. За Европа съдържанието на CO2 в отработилите газове е 53 г/км ( при среден разход 2,3 л/100 км). Целият оперативен пробег на колата с едно зареждане е 960 км, сочат предварителните данни. В силовия режим на работа мощността на двигателя с вътрешно горене (280 к.с.) и въртящият му момент от 380 Нм са допълнени от показателите на електромотора – 70 к.с. и 200 Нм. Незабавният въртящ момент, който последният осигурява веднага, допринася за ускоряването на автомобила от 0 до 100 км/ч за 6,1 сек.

назад към всички