• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

VOLVO XC40 е ГРАДСКИЯТ АВТОМОБИЛ на България за 2019 г.

Престижният конкурс „Автомобил на годината“ се организира от професионалните журналисти, членове на Прес Авто Клуб България в началото на всяка календарна година. Отличниците в различните категории получиха наградите си по време на специална церемония, която се проведе на 6 февруари в известен столичен клуб, разположен в самото сърце на града.

ХС40 безапелационно преодоля конкуренцията на останалите финалисти в категорията Градски автомобил, а именно: BMW X2, HYUNDAI KONA EV, MAHINDRA KUV 100, NISSAN LEAF. Желаният плакет „Градски автомобил на България 2019” за първото Volvo XC40 получиха управителите на Мото-Пфое Димо Николов и Масухиро Ояма.

Новото XC40 не само успешно допълва SUV гамата на Volvo, но и смело догонва по-големите си „братовчеди“ XC60 и XC90, както по продажби в световен мащаб, така и по брой спечелени награди. Сред международните му отличия е и престижната награда Европейски автомобил на 2018 г. – първата такава награда в историята на Volvo. У нас XC40 спечели признание и от Дарик радио – първо място в категорията Най-добър кросоувър за 2018 г. в края на миналата година.

назад към всички