• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo XC Coupe – поредна шведска звезда на хоризонта

Прототипът с лекота може да отговори на всички предизвикателства на пътя и извън него. Но не и за сметка на сигурността!
В края на миналата година Volvo разкри нов концептуален модел - XC Coupe. Тогава от трите снимки, които разпространиха от шведския бранд, стана ясно, че прототипът е разработен на базата на XC и Cross Country гамите на компанията, произвеждани от 1997 г. до наши дни.

Днес, в началото на годината, Volvo вдига завесите и разкрива повече подробности за поредния си възхитителен концептуален модел. Неговият архитект Томас Ингенлат разкрива, че XC Coupe е предназначен за хора с активен и динамичен начин на живот, изпълнен с много спорт и забавления. Именно за тях е този автомобил, който с лекота може да отговори на всички предизвикателства на пътя и извън него, но не и за сметка на сигурността.

Прототипът показва в пълна степен новата линия в дизайна на Volvo. XC Coupe утвърждава увереност, забележителни пропорции и отличителен дизайн, открояващ се от тълпата. Изграден от висококачествена шведска стомана той е по-устойчив и по-здрав от всеки друг, като същевременно е компактен и спортен, оборудван с най-съвременните интелигентни системи за сигурност и безопасност. Внушителните 21 инчови джанти, издутите калници и плавната линия на покрива подсказват, че XC Coupe е изключително способен автомобил, който с лекота може да покори всеки планински хълм. Благодарение на ултрамодерния си дизайн прототипът е идеален партньор както в гората, така и пред театралната зала, където определено ще привлече всички погледи. Концептът е перфектното съчетание между естетичност и функционалност. SUV елементите му подсказват за мощ и сила, а иновативните издължени Т-образни дневни светлини загатват за неубоздан характер. В същото време купето е типично скандинавско, от което лъха спокойствие и уют.

Новият супермодерен прототип Volvo XC Coupe ще бъде показан на живо за първи път в САЩ по време на автомобилното изложение в Детройт на 13-ти януари. Това е вторият коцпетуален модел на компанията след Concept Coupe. В близките месеци Volvo ще разкрие трети прототип, с който официално ще бъде поставено началото на новия етап в дизайн развитието на компанията.

назад към всички