• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo World Golf Challenge

На 26 август се проведе дванадесетото издание на най-стария голф турнир в България – Volvo World Golf Challenge. След оспорвана надпревара в дивизия А първото място завоюва Фабио Фурнари със 74 удара грос резултат. Той спечели голямата награда, осигурена от Мото-Пфое – участие в Световните финали на Volvo World Golf Challenge в Швеция. Стефан Кралчев зае почетното второ място със 75 удара, а Александър Евтимов стана трети със 76.

88 състезатели, разделени в три дивизии, взеха участие в тазгодишното издание на престижния голф турнир. В дивизия А (хендикап 0-9) форматът бе индивидуален строукплей на 18 дупки, а в B дивизия (хендикап 10-19) и C дивизия (хендикап 20-28) играчите се състезаваха във формат индивидуален стейбълфорд на 18 дупки. Победителите в дивизии В и С – Илия Кирчев с 37 удара и Бойка Мицанска с 34 удара нетен резултат, спечелиха ваучери за уикенд в луксозен комплекс в Банско и тестово пътуване с новото Volvo XC60.

Най-новият SUV модел на Volvo – XC60, беше специалната изненада за участниците в турнира и гостите на Пирин голф и Кънтри Клуб. Той беше обявен и като награда за удар Hole-in-one, но нито един от играчите не успя да осъществи заветния удар. Всички те обаче имаха възможност да тестват автомобила, както и останалите модели от гамата на Volvo.

Голф турнирът на Volvo се организира от Мото-Пфое за дванадесета поредна година. Състезанието е част от международната надпревара Volvo World Golf Challenge – едно от най-популярните и вълнуващи голф предизвикателства, което от 1988 г. насам събира запалени голфъри от цял свят.

назад към всички