• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

„Volvo спаси живота ми!”

Когато полицаите и пожарникарите пристигнали на мястото на произшествието, по всичко изглеждало, че оцелели няма. Но грешили. Маркус Мендоса преборил смъртта, защото управлявал Volvo . Сега той живее втори живот, ставайки поредния член на клуба „ Volvo спаси живота ми!”

На 1 септември миналата година Маркус Мендоса от Комарило, малка област в близост до Лос Анджелис, Калифорния, управлявал спокойно своето Volvo S 70. „Тъкмо навърших 17 години и наследих автомобила от родителите си”, спомня си младокът. Баща му Фернандо Мендоса също се връща назад във времето и споделя, че е държал синът му да управлява точно този автомобил предвид крехката си възраст. За съжаление в този ден бедата сполетява младия Маркус. Той спира на знак „Стоп”, за да се огледа, когато отзад върху него връхлита с бясна скорост друг автомобил. Ударът бил толкова силен, че Volvo - то на младия Мендоса е изхвърлено извън пътната настилка в огромно крайпътно дърво. След този удар всички очевидци били категорични – шофьорът е мъртъв!

Пожарникарите пристигат за броени секунди, но им трябват повече от 20 минути, за да разрежат автомобила. Когато най-накрая проникват в него, невярвайки на очите си, установяват, че водачът е жив. Мендоса е със счупен крак, счупена ръка, разбит нос и множество охлузвания, но е жив! „Единственото, което си спомням, е как спрях на знака „Стоп”, казва днес Маркус.

Родителите на младежа са на работа този ден, когато им съобщават, че синът им е претърпял тежка катастрофа. Те пристигат в болницата незабавно и изпадат в ужас, когато го виждат на болничното легло целия в кръв и забити по тялото му стъкла. „Сърцето ми се сви и започнах да плача от болка и мъка по детето ми”, споделя бащата Фернандо. „Толкова много исках да прегърна рожбата си”, откровен е той през сълзи и днес. „Да видя синът си в това положение беше най-тежкия миг в живота ми. В същото време Маркус само ми се извиняваше, че е потрошил автомобила”, спомня си родителят.

След осем седмици младият Мендоса е възстановен и се връща на училище. Среща се и с пожарникарите, които го изваждат от ада. Те са категорични: „Жив си благодарение на автомобила”! След като осъзнава наистина какво му се е случило Маркус сяда на бюрото и пише сърцераздирателно писмо до Volvo Car Corporation . В него той изказва благодарността си, че живее втори живот. Откровено заявява, че ще е длъжник на инженерите на шведската компания, докато е жив. Бащата Фернандо от своя страна моментално записва сина си в клуба „ Volvo спаси живота ми!”, в който членуват безброй хора от целия свят. Клубът е със седалище в Ню Йорк и е основан през 1990 г. Той дава възможност всеки оцелял да сподели своята история или как Volvo е спасил неговия живот.

Тази година като подарък от своите родители Маркус е получил нов автомобил – Volvo S 40. „Обожавам го!”, не крие малкия Мендоса и отликва: „Хора, животът е хубав, наслаждавайте му се!”

назад към всички