• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo продължава да впечатлява света! Този път с новото V60

Шведската компания представя пореден нов модел с удивителен спортен дизайн и безкомпромисна безопасност

Днес, 05 юли 2010 г. , Volvo Car Corporation показа за първи път своя най-нов модел – V60. Феновете на марката посрещнаха ентусиазирано най-новия член на шведския бранд, като първите задоволителни отзиви не закъсняха. „Възхищението на хората по новото Volvo V60 е истинска наслада за нас”, сподели пред медиите Питър Хорбъри, дизайн директор на проекта. „По-всички личи, че изпълнихме целта си и създадохме един спортен автомобил с емоционална аура”, добави с удовлетворение той.

Новото Volvo V60 e предназначено за хората, които искат повече пространство. За клиентите, които са винаги в движение и имат нужда от гъвкавост, стабилност и сигурност. Моделът умело съчетава в едно комфорт, технически иновации и безопасност от най-високо качество.

Фините релси по покрива и силно изразените изчистени линии на купето, които се простират от предните фарове до задните стопове, придават стройна и мускулеста фигура на автомобила. Визуално той изглежда нисък и елегантен, като предният V- образен капак подчертава спортната му и устремена стойка. Усещането зад волана е ново и съвсем различно. Моделът се предлага с възможност за избор между два вида шасита. На европейските пазари автомобилът ще се предлага с така нареченото “Dynamic ” шаси, което ще се предлага като стандартно оборудване. В останалите континенти то ще е опция за сметка на Touring шасито. Разликата между двете е в амортисьорите и окачването. Dynamic шасито акцентира върху шофьора и при подаване на сигнал за ускорение реагира много по-бързо.

Като всяко едно Volvo новото V60 разполага с всички най-съвременни системи за безопасност. Нещо повече – автомобилът разполага със специални сензори за преобръщане, които реагират мигновено дори при най-лекото подхлъзване на автомобила, като същевременно с това активират системата Advanced Stability Control. Моделът разполага с още една иновация – Corner Traction Control , която е усъвършенстван вариант на системите Dynamic Stability и Traction Control. С нея V60 влиза много по-стабилно и сигурно в завоите. При наклон по-голяма тяга се прехвърля към „вътрешните” на наклона гуми, докато другите получават повече мощност. Това позволява автомобилът да е по-плътно прилепнал към пътната настилка, като редуцира възможността за приплъзване.

Новото V60 ще бъде поредния модел на Volvo, който серийно ще спира сам благодарение на системата City Safety, която помага на водача да избегне нискоскоростни сблъсъци при скорост до 30 км/ч. Моделът ще разполага и с още една революционна за автомобилната индустрия система за сигурност - Pedestrian Detection . Радар и камера ще предупреждават водача, ако пешеходец изскочи внезапно пред него. Като при скорост до 35 км/ч може да бъде избегнат изцяло удар с човек на пътя.

Новото Volvo V 60 впечатлява и със своя интериор. Той е изцяло фокусиран върху удобството на шофьора. При отваряне на вратата автомобилът посреща водача със спортни и комфортни седалки, заобиколени от високотехнологични уреди и детайли от най-високо качество. Тук забележителното е, че всеки детайл е в „движение”. Питър Хорбъри и неговият екип са създали усещане за енергия, като са залегнали в отделните детайли темата „от дебело към тънко”, което подсилва драматичното, вълнуващо чувство. Повтарящите се асиметрични форми придават на интериора самоуверена нагласа, преливаща от самочувствие. Това усещане е подсилено от добре подбраната смесица от контрастиращи материали, като например меки панели в топли, тъмни фонове, с вградени в тях твърди, студени алуминиеви детайли.

Volvo V60 ще се предлага с нов за марката двулитров 4-цилиндров двигател (2.0 GTDi ) с директно впръскване на гориво. Той е с 203 конски сили, като осигурява 300 Nm въртящ момент при 1750 оборота в минута. Новият агрегат е с развита турбокомпресорна технология с директно впръскване на гориво и с два разпределителни вала с променливи фази на газоразпределение . С новия двигател автомобилът ще ускорява от 0-100 км за 7,9 секунди при ръчна скоростна кутия и за 8,4 секунди при автоматична смяна на предавките. Максималната скорост е 230 км/ч. На по-късен етап Volvo планира да усъвършенства 2.0 GTDi агрегат, като увеличи мощността му на 240 конски сили. Новото. Volvo V 60 ще се предлага с богата гама двигатели, като най-икономичният от тях е еко версията DRIVe със 115 к.с., а най-мощният T 6 със спиращите дъха 304 к.с.

Volvo V60 ще се предлага и с ново 5 или 7-инчово цветно информационно табло на инструменталния панел. То е по-високо разположено, за да не отвлича вниманието на шофьора от пътя. За неговия комфорт ще се грижат още 12 високоговорителя, част от системата Premium Sound, която включва още 5 усилвателя по 130 W. Впечатляващо е, че новото V60 е един от първите автомобили в света , който разполага с технологията Audyssey Laboratories MultEQ . Тя ограничаване максимално „външните” звуци, които достигат вътре в купето.

Първоначално ще бъдат произведени 50 000 автомобила от новото Volvo V60. Планира се 90% от тях да бъдат продадени в Европа. Продажбите ще стартират в Швеция, Англия, Холандия, Италия и Германия. Първите доставки се очакват през есента на 2010 г.

назад към всички