• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo продаде 1927 автомобила XC90 само за 47 часа

В първия час шведската компания отчита по 7 продажби на минута

Първата партида автомобили от новото поколение Volvo XC90 бяха продадени само за 47 часа. В сряда точно в 16:00 ч. източно-европейско време шведският бранд пусна в продажба онлайн 1927 автомобила в чест на годината на създаването на марката Volvo. Първият час беше истински бум, като на всяка минута Volvo продаваше по 7 нови автомобила XC90.
Алън Висер, Вицепрезидент Маркетинг, продажби и клиентска удовлетвореност в скандинавската компания коментира, че той и неговите колеги са доволни от грандиозния успех, но всъщност той въобще не е изненада за тях. След официалното представяне интересът към модела е достигнал астрономически измерения. Затова не е изненада за тях, че 1927 автомобила са продадени само за 2 дена. Първите собственици на най-добрия SUV автомобил в света, според Volvo, получават напълно оборудвани коли със специални инициали на регистрационните номера и задната емблема. Те впечатляват още с 21-инчови джанти с 8 спици и са в цвят на купето Onyx black. Интериорът им е кожен със специални декоративни елементи. Автомобилите от първата партида са били налични с новото поколение 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели – Т6 и D5. Първият агрегат разполага с мощност от 320 к.с., докато вторият е с рафинираните 225 к.с. И двата мотора са задвижвани от 8-степенна автоматична скоростна кутия.
Може би най-впечатляващото нововъведение в продадените 1927 автомобила е информационния дисплей на таблото, който е като таблет и се управлява изцяло посредством тъчскрийн технология. Това ще позволява на шофьорите по-лесно да достигат до необходимата информация и да напътстват автомобилите си без да отклоняват излишно вниманието си от пътя пред тях.
Не е за подценяване и аудио системата Bower & Wilkins, с която са оборудвани всички автомобили от първата партида XC90. Тя изумява със спираща дъха мощност от 1400 W и 19 високоговорителя, които превръщат купето на автомобила в истинска концертна зала.
Всички нови собственици на Volvo XC90 ще се наслаждават стандартно на най-добрия пакет за безопасност. Той включва две технологии, приложени за първи път в света: пакет за защита от внезапно напускане на платното и система за автоматично спиране на кръстовище.
При внезапно напускане на пътното платно изцяло новото Volvo XC90 отчита случващото се и предните предпазни колани се затягат, за да бъдат пътниците в изправено положение. За да се предотвратят травми на гръбначния стълб, между седалката и рамката й е внедрена функционалност за абсорбиране на енергията. Тя смекчава вертикалните сили, които могат да възникнат, ако автомобилът направи по-твърдо приземяване.
Изцяло новото XC90 е първият автомобил в света с технология, която осъществява автоматично спиране, ако водачът завие пред бързо приближаващо превозно средство. Това е често срещан сценарий по натоварените градски кръстовища, както и по магистралите, където разрешената скорост е по-висока.

назад към всички