• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Inscription е името на върховния лукс в премиум сегмента

Всички автомобили на Volvo ще могат да бъдат оборудвани със системата Sensus Connected

Volvo Car Group официално обяви, че новата моделна гама на компанията MY15 ще бъде фокусирана върху възможността за по-голяма персонализация в интериорното оборудване на шведските автомобили. Клиентите на XC60, XC70 и S80 например ще могат да се наслаждават на поразително красив ъпгрейд в купето с неповторимия по стил пакет Inscription.
От Volvo съобщават, че пакетът Inscription ще осигурява върховен лукс за автомобил от премиум сегмента. Вицепрезидентът на компанията Андерс Густафсон коментира, че целта на шведския бранд е да издигне своите модели на още по-високо ниво и да ги превърне в лидер по отношение на лукс и комфорт.
Пакетът Inscription включва мека кожена тапицерия (налична в няколко цвята), кожен инструментален панел, кожен подлакътник, премиум декоративни апликации и уникални по рода си стелки в купето. Клиентите ще могат да си поръчват и допълнителни опции като декоративни апликации от орех и специален таван на купето в черно. По отношение на екстериора Volvo феновете ще могат да избират между 3 цвята - Crystal White Pearl, Electric Silver и Ember Black. Възможност за избор има и по отношение на джантите. Те могат да бъдат 19-инчови или 20-инчови с 10 спици.
Моделната гама 2015 е по-различна за Volvo и по още една причина – знаменитата регата Volvo Ocean Race. Вдъхновени от морската шир и необятност инженерите на шведската компания внедряват още по-голяма динамика във версията автомобили, посветени на регатата. Феновете на състезанията с яхти ще се наслаждават на Volvo Ocean Race серия за моделите V40, V40 Cross Country, V60, XC60 и XC70.
Други интересна новост за MY15 е, че всички Volvo автомобили ще могат да бъдат оборудвани с подобрена онборд информационна и навигационна система Sensus Connected, която осигурява на водача пълна свързаност с автомобила му. Облак-базираната технология осигурява на шофьора уникални функции, като откриването на парко място и плащането за него, откриване на ресторанти и специални дестинации, стриймването на музика и мн. други опции в помощ на водача. Впечатление прави и специалната платформа HERE Location, която позволява 3D визаулазация на картата на навигационната система. Специално внимание заслужава и уникалната премиум музикална технология Harman Kardon с усилвател 5х130 W, 12 високоговорителя и софтуеър от ново поколение Dirac Live.
Не е изненада, че новите Volvo модели MY15 ще бъдат абсолютни лидери в класа си и по отношение на разход на гориво и въглеродни емисии. Шведската компания от години разработва технологии в помощ на околната среда и затова не е новост, че някои от моделите, като V40 например, оборудвани с двигател D4 с мощност 190 к.с. и механична скоростна кутия ще имат C02 разход от под 85 г/км. Неоспорим факт е, че никой от конкурентите на Volvo от премиум сегмента не може все още дори да се доближи до подобни цифри.

назад към всички