• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Concept Coupe иска короната в премиум сегмента

Прототипът е наследник на легендарния модел Р1800

Volvo Car Corporation официално разкри как ще изглежда следващия нов модел на компанията. Дизайнът на Concept Coupe е вдъхновен от скандинавския премиум лайфстайл, като съчетава модерното бъдеще с елегантни елементи от миналото. Новият прототип загатва за бъдещето на шведския производител по отношение на архитектура и динамика. Това е първият проект на новия старши вицепрезидент по дизайна на Volvo – Томас Ингенлат, който показва в каква насока ще се развиват моделите от тук нататък, като първият етап започва с новото XC90, което ще излезе на пазара през 2014 г.

„Volvo Concept Coupe не е футуристична кола мечта. С нея ние искаме да покажем нашите безгранични архитектурни възможности. Уверени сме в новата посока, която поема бранда Volvo. Започваме да променяме облика на компанията с XC90 от следващата година. Още тогава ще видите идин много различен дизайн от досегашния, но все пак ще познаете, че това е Volvo. От сега нататък няма да си поставяме граници. Ще добавяме още повече емоция в марката, като моделите ни ще излъчват спокойствие, увереност и красота, карактерни черти на скандинавския дизайн“, споделя Томас Ингенлат.

Прототипът Concept Coupe загатва за истинска мощ. Разстоянието между бордното табло и предната ос на автомобила е значително удължено. Преният капак е ниско разположен, а 21“ джанти с 5 спици подсказват, че това е автомобил, с който не бива да се „закачаш“ на пътя. Дизайнерите на Volvo го определят като мощен, но спокоен лъв, който респектира останалите, дори когато си „почива“.

С Concept Coupe Volvo започва да внедрява нова отличителна линия в своя дизайн. Това са иновативните Т-образни дневни DRL светлини отпред и отзад. С тях автомобилът изглежда по корено различен начин, но все още продължава да носи духа на Volvo от преди 85 години. За това спомага и новата предна решетка, която е поредният елемент, който наподобява на легендарния модел P1800 от 60-те години на миналия век. Автомобил, който се е превърнал в икона за марката Volvo благодарение на красивия за времето си дизайн и издръжливост. Взаимните елементи със Concept Coupe, ясно изразяват гордостта на шведите от историята им.

Красивият дизайн на новия прототип на Volvo се подчертава от стилните синьо-сиви цветове на екстериора, които се пренасят и в купето на автомобила. Елегантността на модела се допълва от ръчно изработени елементи като кожения инструментален панел и дървените апликации, които са прецизно обработени с внедрени метални детайли. Всичко това е пример за типичен скандинавски дизайн, който винаги се е отличавал с най-високо качесто, съчетано с уют и спокойствие в купето.

Volvo Concept Coupe поставя ново начало и в интериора на шведските автомобили. Прототипът е оборудван с голям тъчскрийн дисплей, разположен на централната конзола. Футуристичният облик на автомобила се засилва от адаптивния дигитален дисплей, който освен, че краси купето е и леснодостъпен за ползване от водача. Това помага на шофьора да не отлича вниманието си, оставайки концентриран по-лълго време на пътното платно.

Като всяко едно Volvo и прототипът Concept Coupe ще даде път на нова революционна система за сигурност. Това е технологията „Автономно шофиране“, която позволява автомобилът сам да ускорява и намалява в зависимост от ситуацията на пътя с цел избягване на инциденти. Това е част от глобалната концепция на Volvo за край на смъртните случаи и нараняванията на пътя във Volvo автомобили до 2020 г.

Concept Coupe ще бъде част и от новите модерни електрически проекти на шведската компания. Моделът ще е най-новият член на DRIV-e семейството, като ще може да бъде оборудван с бензинов plug-in hybrid двигател и с четири цилиндров двулитров агрегат със суперчарджър и турбо. Всичките мотори ще бъдат снабдени с електрически механизъм, монтиран на задната ос на автомобила. С негова помощ мощността на Concept Coupe може да достигне до 400 к.с. и 600 Нм въртящ момент.

назад към всички