• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars започва производството на Новото C40 Recharge

Volvo Cars започва производството на най-новият си електрически модел, C40 Recharge, в завода си в Гент, Белгия.

C40 Recharge е вторият изцяло електрически модел на компанията, която планира до 2030 година да е изцяло елекртическа, а до 2040 година - климатично неутрална.

Заводът в Гент е един от най-големите производствени центрове на Volvo Cars и е ключов по пътя на пълна електрификация. В него се произвежда и XC40 Recharge - електрическата версия на един от най-продаваните Volvo SUV модели.

Volvo Cars увеличава производствения си капацитет за електрически автомобили в Гент до 135,000 годишно и планира, още през следващата година, повече от половината от производството да се състои от електрически коли.

“C40 Recharge олицетворява нашето бъдещезаяви Хавиер Варела, Старши вицепрезидент индустриални операции и качество във Volvo Cars. “Нашите производствени операции и близко сътрудничество с доставиците ни са ключови за постигането на бъдещите ни амбиции по отношение на електрификация и климатична неутралност. Заводът ни в Гент е готов за 100% електрическо бъдеще и ще бъде важна част от нашата глобална индустриална мрежа.”

C40 Recharge е най-новото проявление на амбициите на Volvo Cars за нулеви емисии в бъдеще. През идните години компанията ще представи още няколко електрически модела и планира 50% от глобалните й продажби през 2025 година да са електрически модели.

C40 Recharge е знаков модел в новата търговска стратегия на компанията, защото освен това ще се предлага и онлайн чрез volvocars.com на избрани пазари по целия свят. В допълнение на класическата продажба, клиентите могат да поръчат новото C40 Recharge от комфорта на своя дом. Автомобилът идва с удобната оферта Care, която включва сервизна поддръжка, гаранция, пътна помощ и застраховка.

Новото C40 Recharge комбинира предимствата на SUV с по-нисък и елегантен дизайн. Задницата се отличава с впечатляваща визия, докато дизайнът отпред въвежда новото лице на електрическите Volvo модели и включва светлини с най-съвременна пикселна технология.

Отвътре C40 Recharge осигурява висока позиция на седене, която Volvo клиентите предпочитат, и предлага богата палитра уникални за модела цветове и интериорни декоративни елементи. Това е и първият модел на Volvo без кожен салон.

Подобно на XC40 Recharge, C40 Recharge идва с една от най-добрите инфотейнмънт системи на пазара, базирана на Android и разработена съвместно с Google. С нея клиентите могат да разчитат на напълно интегрирани в автомобила Google приложения и услуги, като Google Assistant, Google Maps и Google Play. Неограничените данни позволяват превъзходна връзка. Освен това автомобилът е проектират да получава актуализация на софтуера по въздуха. Това означава, че C40 Recharge ще продължава да се подобрява дори след като е напуснал завода. 

Задвижването се състои от два електродвигателя, един отпред и един отзад, захранвани от 78kWh батерия, която може да се зареди от 10-80 % за само 40 минути. Очакваният пробег от около 420 км.

назад към всички