• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars с ръст от 21,2% в печалбата за първото полугодие на 2017

Производителят на премиум автомобили Volvo Cars отчита отлични финансови резултати за първото полугодие на 2017г. Компанията достигна оперативната печалба от 6,8 милиарда шведски крони, спрямо 5,6 милиарда за същия период на миналата година, увеличавайки пазарния си дял в Европа и отбелязвайки значителен ръст на продажбите в Китай.

 

Приходите за първото полугодие на тази година са нараснали до 99,1 милиарда шведски крони от 84,2 милиарда за първите шест месеца на 2016г., докато маржът от оперативна печалба се е повишил на 6,8%, спрямо 6,6% година по-рано, въпреки сериозните инвестиции на компанията в нови модели и технологии.

 

Продажбите за първите шест месеца на годината отбелязват 8.2% ръст и достигат 277 641 автомобила. Този резултат недвусмислено потвърждава възходящия тренд на Volvo Cars за четвърта поредна година.

 

“Отчитаме отлични резултати, като същевременно инвестираме солидни ресурси в нашата трансформация. Успехът ни се затвърждава”, споделя Хакан Самуелсън, Президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

 

През първото полугодие на 2017г. компанията увеличи пазарния си дял в Европа, Близкия Изток и Африка. Продажбите в този регион са нараснали с 6,6 % за периода.

 

В азиатския и тихоокеанския регион, по-специално в Китай, Volvo надмина ръста на пазара и достигна 22,6% скок в продажбите, а в Китай – цели 27,6%.

 

В Америка резултатите през първото тримесечие бяха повлияни от ограничение в доставките, но възвръщането на ръста през второто тримесечие, както и предстоящият старт на доставки на новото Volvo XC60 предсказват отличен финал и Volvo Cars очакват солиден ръст за цялата година, след силно второ полугодие.

 

И у нас Volvo отбелязва отлични резултати, постигайки 17% ръст в продажбите за първото полугодие на 2017 година. Търговският успех в България се дължи най-вече на Volvo XC90, от който са продадени 28% повече автомобила за първите шест месеца на годината.

 

“В глобален план очакваме ръстът, генериран през първото полугодие, да се запази до края на годината,” допълва г-н Самуелсън.

 

По-късно през годината Volvo Cars ще представи изцяло новото XC40, първият представител на компанията в бързорастящия сегмент на компактни премиум SUV автомобили, с който марката ще допълни солидната си SUV гама.

назад към всички