• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars разкрива нова версия на седана S90 и и върховия модел S90 Excellence в Шанхай, отбелязвайки нова ера в автомобилостроенето в Китай

Volvo Cars, производителят на премиум автомобили, разкри нова, подобрена, произведена в Китай версия на седана S90 и върховия, луксозен модел, наречен S90 Excellence, и двата насочени към пазара на седани от висок клас, преди тяхното първо появяване пред публика на Автомобилния салон в Гуанджоу 2016.

 

Новото S90 ще бъде най-първокласният автомобил, произвеждан досега в Китай. И двете версии ще се произвеждат в завода на Volvo Cars в Дакинг, Китай, и ще се изнасят в цял свят, подчертавайки високото качество, което стои в основата на стратегията на Volvo за глобално производство.

 

 

„Китай ще играе все по-голяма роля в нашите амбиции за глобално производство. Нашите заводи тук ще произвеждат продукти от световна класа за износ в цял свят през следващите години и така ще допринасят за нашата цел да продаваме до 800 000 автомобила годишно до 2020 г.“ каза Хакан Самюелсън, Президент и Главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

 

Volvo проправя пътя в разработването на китайския износ на автомобили на световните пазари. Компанията е първият западен автомобилен производител, който изнася премиум автомобил, произведен в Китай, в САЩ през 2015 г. -  S60 Inscription, получил пълния 5-звезден рейтинг на тестовете на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата в САЩ.

 

Първокласни характеристики

И двата автомобила S90 подчертават характеристиките на Volvo като производител на премиум автомобили.

 

„Първото нещо, което забелязвате в S90 Excellence, е, че сме премахнали седалката на пътника отпред и сме я заменили с това, което ние наричаме „конзола-салон“, предназначена да отговори на нуждите на возените от шофьор бизнес клиенти да се отпуснат или да работят в движение. Второто нещо, което ще забележите, са висококачествените материали, съчетаващи се да създадат добре обмисленото и всепоглъщащо усещане за лукс“, каза Томас Ингенлат, Старши вицепрезидент "Дизайн" във Volvo Cars.

 

S90 Excellence съдържа много характеристики, предназначени да подобрят изживяването в автомобила – цял панорамен покрив, разгъващи се работни масички, интелигентни пространства за съхранение на вещи, подгряващи и охлаждащи поставки за чаши, регулируема подложка за краката и вградена развлекателна система с голям дисплей за работа или забавление. S90 Excellence включва също и сензорен контролен интерфейс за задната седалка, вградено хладилно отделение и ръчно изработени кристални чаши от шведския производител на стъкло Орефорс.

 

S90 ще се предлага с награждаваните бензинови двигатели Т4 и Т5 на Volvo Cars както и с първокласния двигател T8 Twin plug-in hybrid, предоставящ безкомпромисна комбинация от динамика и чиста електрическа енергия, която се възползва максимално от настройките на шасито на Volvo, създаващи усещането за „Спокойна увереност“. S90 Excellence ще се предлага само със силовия агрегат T8 Twin.

 

Новите автомобили съдържат редица стандартни функции за безопасност, включително Засичане на големи животни, като част от системата за градска безопасност City Safety и Pilot Assist, която е полуавтономна система с ръце върху волана за подпомагане на водача, работеща при скорости до 130 км/ч.

 

Новите автомобили от серията 90 на Volvo идват също с удобната смартфон интеграция, включваща Apple CarPlay и Android Auto, което позволява лесен достъп до познатите функции на смартфона през големия централен дисплей в автомобила.

 

И двата автомобила ще се предлагат със системата за качество на въздуха CleanZone, която използва йонизиращ пречиствател на въздуха, монитор на PM 2.5 в реално време в четирите зони на климатичната система.

 

Новото S90 влиза в производство през ноември. S90 Excellence ще го последва през следващата година.

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group през 2015 г.

За финансовата 2015 година Volvo Car Group отчита оперативна печалба от 6 620 милиона шведски крони (2 128 милиона шведски крони през 2014 г). Приходите да периода възлизат на 164 043 милиона шведски крони (спрямо 137 590 милиона шведски крони през 2014 г). За цялата 2015 г. продажбите в световен мащаб достигат рекордните 503 127 бройки, увеличение от 8,9 процента спрямо 2014 г. Рекордните продажби и оперативна печалба дават възможност на Volvo Car Group да продължи да инвестира в плана си за реорганизация в световен мащаб.

 

Volvo Car Group

Volvo осъществява дейност от 1927 г. Днес Volvo Cars е една от най-популярните и уважавани марки автомобили в света с продажби от 503 127 автомобила през 2015 г. в около 100 страни. Volvo Cars е собственост на китайската група Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) от 2010 г. Компанията бе част от шведската Volvo Group до 1999 г., когато бе купена от американската компания Ford Motor Company. През 2010 г. Volvo Cars бе придобита от Geely Holding.

 

Към декември 2015 г. Volvo Cars има почти 29 000 служители в световен мащаб. Централният офис и отделите за развитие на продукти, маркетинг и администрация са разположени основно в Гьотеборг, Швеция. Централният офис на Volvo Cars за Китай е разположен в Шанхай. Основните заводи за производство на автомобили на компанията са базирани в Гьотеборг (Швеция), Гент (Белгия) и Ченгду и Дакинг (Китай), двигателите се произвеждат в Шьовде (Швеция) и Джандзякоу (Китай), а компонентите за каросерията в Олофстрьом (Швеция).

назад към всички