• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars представя стилно и функционалното ново комби V90

Стъпвайки върху неоспоримото наследство на Volvo Cars в сегмента на комби автомобилите, положило началото си преди 60 години с Volvo Duett, новото V90 отвежда премиум комби автомобилите напред по отношение на естетиката, материалите и финалните щрихи, като същевременно запазва практичността на един истински комби автомобил.

„Ние сме много добре позиционирани в сегмента на комби автомобилите“, каза Хакан Самюелсън, Президент и Главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „В съзнанието на много хора ние сме познати като категоричната марка за комби автомобили. Въпреки че днес Volvo означава много повече от комби автомобили, ние сме горди да увеличим това богато наследство с V90.“

Новото V90 е третият автомобил, представен в топ серията 90 на Volvo, като всички те са изградени върху специално проектираната и напълно модулна платформа Scalable Product Architecture (SPA), разкрила редица нови възможности относно начините, по които автомобилите Volvo могат да бъдат проектирани, изграждани и оборудвани.

„Основното в модерния премиум комби автомобил е интригуващата комбинация от луксозно изживяване и присъщата функционалност на силуета комби. Изисканата обстановка в интериорите на нашите нови автомобили Volvo се комбинира с голямо пространство за багаж и осигурява точния тип функционалност - било то чрез услуги за свързаност или решения за товарене и съхранение“, каза Томас Ингенлат, Старши вицепрезидент по дизайна във Volvo Cars.

Новото V90 предоставя свръхмодерна полу-автономна технология на шофиране Pilot Assist, най-модерния пакет за безопасност като стандартно оборудване на пазара със засичане на големи животни и смекчаване на внезапното напускане на пътното платно заедно с водеща в класа свързаност, включително смартфон интеграция с Apple CarPlay.

Volvo Cars са работили неуморно и по динамиката на шофиране при новия модел, за да създадат напълно ново и изтънчено изживяване при шофиране, характеризиращо се с усещане за контрол и предвидимост.

„Ние имаме много силно предложение с V90. Нашата технология PowerPulse е предназначена да осигури чувствително подобрение в показателите на дизеловите ни двигатели, а бензиновият plug-in хибрид T8 Twin Engine предоставя около 410 к.с. и чист електрически пробег от около 50 км,“ каза д-р Петер Мертенс, Старши вицепрезидент по научноизследователската и развойна дейност на Volvo Car Group.

назад към всички