• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars представи новото V60 Cross Country

Перфектният автомобил за авантюристи и динамични натури

На автомобилното изложение в Лос Анджелис шведската компания Volvo Cars официално представи един от дългоочакваните си модели – V60 Cross Country. “Горди сме, че внедряваме поредния нов продукт в нашето богато портфолио. Благодарение на успешната комбинация от динамика и проходимост V60 Cross Country се позиционира в нов собствен клас“, изтъкна с гордост Лекс Керсемакерс, старши вицепрезидент Продуктова стратегия и развитие на гамата във Volvo Cars.

Наследство
Cross Country серията на Volvo има забележително и богато наследство. Всъщност шведската компания е първата премиум марка, която представя на пазара комби автомобил с висока проходимост. Това става факт през 1997 г., когато е представен модела V70 Cross Country, който мигновено приковава вниманието на ценителите.
Следвайки отличителните черти на скандинавския дизайн, в основата на които е любовта към природата и приключенията, V60 Cross Country e автомобил, който обединява два свята – спортно и динамично шофиране със свободата човек да преоткрива нови хоризонти пред себе си.
Спортни възможности

С повишен просвет от 65 мм, в сравнение със стандартното V60, версията Cross Country предлага значително по-добър контрол и проходимост, в случай, че шофьорът реши да излезе извън пътя. В същото време новият модел е спортен и динамичен, благодарение на технологията torque vectoring и системата traction control. С този автомобил със сигурност човек няма да скучае независимо дали е сред природата или на магистралата.
Оборудван с 18“ или 19“ джанти Volvo V60 Cross Country се предлага с високопрофилни гуми, които не само подобряват поведението на автомобила извън пътя, но редуцират сериозно и шума, който се получава при триене на гумите с асфалт.

Отличителен индивидуален дизайн

В основата на дизнайна на Cross Country гамата е възможността човек да отиде навсякъде, където пожелае с автомобила си. Всички коли от тази серия са предназначени за хора с активен начин на живот, които обичат да се отклоняват по черните пътища или да катерят скалите. Затова не е изненада, че приключенският дух е пренесен и в новото Volvo V60 Cross Country. Със своя внушителен мускулест дизайн този модел подсказва, че това е един изключително способен автомобил както на пътя, така и извън него. За да подчертае своята неповторима аура, V60 Cross Country е оборудван с изключително удобни седалки, облечени в черна кожа и обшити с отличителни кафяви шевове. Моделът ще се предлага също и в двутонална кожена тазпицерия за още по-голяма индивидуалност.

Двигатели
Първите автомобили Volvo V60 Cross Country ще бъдат продадени на пазарите в САЩ и Канада. За тях автомобилът ще се предлага с ембематичния 5-цилиндров бензинов двиггател с 250 к.с., автоматична трансмисия и система 4х4. За останалите пазари по света моделът ще е наличен с най-новите екологични агрегати на марката от серията Drive-E, които са бензинови и дизелови с 4 цилиндъра. Първите коли Volvo V60 Cross Country се очакват на пазара през първата половина на 2015 г.

назад към всички