• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars представи дългоочакваното S90

Новото Volvo S90 е входen билет за високия клас в клуба на премиум седаните

Volvo S90 представя гигантска стъпка напред за Volvo Cars. Шведският производител е по-добре известен със своите SUV и комби автомобили, но с премиерата на S90 Volvo демонстрира ясно намерениетоси да разклати пластовете в премиум сегмента на седаните изпъкваща пред останалите лимузини.
Оборудван с множество нови технологии, вариращи от свръх технологии за безопасност до облачно базирани приложения и услуги, новият S90 е още едно доказателство за продължаващата трансформация на шведската марката.
"С дебюта на XC90 направихме заявление за намеренията си. Сега вече сме ключов играч. С 11 милиарда долара инвестиции през последните пет години ние не само преобразихме Volvo Cars, но и вече сме крачка напред към постигането на нашето обещание на възраждащата се и значима марка Volvo Cars ", каза Хакан Самюелсън, Президент и главен изпълнителен директор, Volvo Car Group.
Новото Volvo S90 е оборудван с модерна полуавтономен функция на управление, Pilot Assist. Системата подава нежни импулси на кормилната система, за да задържа колата в рамките на хоризонтална маркировка до скорост приблизително 130 км/ч на магистралата, и вече няма нужда да следват друг автомобил. Pilot Assist е още една стъпка към изцяло автономен автомобил - ключова иновация за Volvo.
Volvo S90 също ще дойде с екологичен и мощен двигател T8 Twin Engine плъг-ин хибрид, както и един от най-луксозно обзаведените интериори и свързани системи инфоразвлекателни в сегмента на големите седани.
"Идеята ни беше да внесем нещо съвсем ново в този, по-скоро консервативен сегмент и да дадем визуален израз, на лидерство и самочувствие с екстериора. Така ние придвижихме S90 на следващо, по-високо ниво, осигурявайки най-висока класа лукс, който обещава комфорт и контрол ", казва Томас Ингенлат, Старши вицепрезидент дизайн на Volvo Car Group.

S90 също въвежда за първи път в света допълнителната функция за City Safety – детектор за откриване на големи животните като лосове, коне или американски лосове, нощем и денем. Технологията предлага интуитивно предупреждение и спирачна подкрепа за избягване на сблъсък. Новото S90 също се възползва от скорошните инвестиции на Volvo Cars в силно подобрения шаси симулатор за тестове на окачването
„S90 направи голяма крачка напред по отношение на динамиката удовлетворение от шофирането и возията. Ние преработихме напълно качеството на управление, за да дава чувство за прецизност, контрол и комфорт ", каза д-р Питър Мертенс, Старши вицепрезидент, Проучвания & развитие на Volvo CarGroup.
Новото Volvo S90 е готово за представянетона автомобилното изложение в Детройт.

назад към всички