• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars официално придоби 100% от Polestar

Автомобилният премиум производител Volvo Cars придоби 100% от тунинг компанията Polestar, която ще се превърне в нова специална серия за шведите. Тунинг компанията ще използва и новата twin-engine технология на компанията-майка при разработването на следващото си поколение спортни автомобили.
Volvo e най-големият производител на plug-in хибриди в Европа и лидер по отношение на електрификацията в автомобилната индустрия. Хибридните агрегати на шведския бранд са едни от най-мощните и същевременно най-щадящи околната среда в света.
Volvo и Polestar имат дълга история помежду си. Те започват да работят заедно в моторния спорт през далечната 1996 г., като през последните години засилиха партньорството си, за да създадат автомобили, които са удобни за шофиране и гарантират висока мощност и изключително поведение на пътя.
„Да шофираш Volvo с Polestar тунинг е необикновено изживяване. Решихме да споделим това изживяване с повече Volvo собственици, закупувайки цялата компания, на която ще посветим изцяло нова моделна гама, която ще впечатлява с върхова динамика“, споделя Хакан Самуелсон – президент и изпълнителен директор на Volvo Cars.
През тази година в световен мащаб се очаква Volvo да продаде около 750 V60 и S60 Polestar автомобила. В краткосрочен план компанията планира до удвои продажбите си и да достигне ниво около 1500 автомобила на година.
Марката е добре позната на международния туниг пазар, благодарение на Polestar брандираните Volvo автомобили. Сега Volvo ще може да дооборудва и предлага китове на вече продадени автомобили.
Повече подробности по сделката между двете компании не се съобщават. Известно е обаче, че всички служители на Polestar ще запазят работните си места. Състезателният отбор на Polestar ще остане под управлението на вече бившия собственик Кристиян Дал. Той не скри задоволството си от сделката, като изрази позитивизъм, че оттук нататък и двете страни ще се съсредоточат в това, което умеят най-добре – да създават и развиват спортни Volvo автомобили от ново поколение.

назад към всички