• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars обявява редица обновявания за 2017 година

Въвеждането на Pilot Assist II при XC90 стана възможно благодарение на модулния подход в проектирането на автомобили чрез новата архитектура SPA на Volvo. Въведена за първи път при новия премиум седан S90, Pilot Assist II подпомага водачите при скорости до 130 км/ч при движение по добре обозначени магистрали.

 

PowerPulse

XC90 ще се предлага също с PowerPulse при силовия агрегат D5. Технологията PowerPulse предоставя съществени подобрения в показателите при потегляне благодарение на изобретателното използване от Volvo на компресиран въздух за мигновена обратна реакция от сработването на турбокомпресора.

 

Обновяване на City Safety

Volvo са разширили също своята технология за безопасност, за да обхванат една от най-честите причини за катастрофи с едно превозно средство, като са включили функцията за смекчаване на внезапното излизане от пътя, която използва автоматично управление на волана, за да придържа автомобила в пътното платно. Стандартната система на Volvo за избягване на сблъсък, City Satefy, също е усъвършенствана с функцията за засичане на големи животни, добавена към автомобилите от серията 90.

 

Обновена свързаност при серията 90

Интегрираната свързаност и интерфейса с водача, Sensus, ще получат няколко нови приложения за гамата за 2016 г., включително Spotify и Park and Pay. Spotify, широко популярната стрийминг услуга за музика, осигурява постоянен достъп до огромна онлайн фонотека с вашата любима музика и използва познатия интерфейс от приложенията на Spotify за смартфон в автомобила. Park and Pay носи на собствениците на Volvo максималното удобство от намирането и заплащането на паркомясто, когато пожелаят.

 

Connected Service Booking, което позволява запазване на час в сервиз и напомняне от интерфейса на Sensus, ще бъде добавено скоро, заедно с подобрени онлайн карти, TuneIn, локално търсене и Yelp приложения. Record & Send, ново приложение за запис на глас, също ще бъде добавено скоро и ще позволява на водачите да записват гласови съобщения, които да изпращат на себе си с цел напомняне.

 

Автомобилите от серия 60

Автомобилите от серия 60 ще получат сериозно обновяване за 2016 г. Спечелилият награди, 4-цилиндров бензинов двигател Т5 на Volvo с 245 к.с. и 350 Нм въртящ момент в комбинация с 8-степенна автоматична трансмисия вече се предлага със задвижване на всички колела при всички автомобили от серията 60.

 

S60 Cross Country ще се предлага с двигател D3 на съответните дизелови пазари.

 

Ще се предлагат два нови вида джанти - нови 18-инчови джанти за S60/V60 и XC60 и чисто нови 20-инчови джанти за XC60. Те ще бъдат допълнени от ново поколение 18-, 19- и 20-инчови джанти за нивата на оборудване R-Design.

 

Автомобилите от серията 60 ще се предлагат също с три нови екстерирони цвята. Luminous Sand ще може да се избира с всички автомобили от серията 60, докато Mussel Blue ще се предлага при XC60, S60, V60 и V60 Cross Country. Bursting Blue ще се предлага за S60, V60 и XC60 R-Design. За модела V60 Cross Country е добавен също цветът Passion Red.

 

Обновяване в цялата гама

 

Volvo On Call

Приложението за смартфон Volvo On Call, което позволява дистанционен достъп и контрол върху широка гама интегрирани в автомобила функции, получава значително обновяване. Volvo On Call вече предлага свързаност в носим вариант (Apple Watch/Android Wear) а сега и свързаност Microsoft Band 2, която позволява гласово управление на определени функции, когато се използва смартфон, базиран на Windows 10.

 

Друго обновяване на Volvo On Call включва интегриране на календар, което свързва личния ви календар с мобилното приложение и ви позволява да изпращате дестинации за срещи в календара директно на навигационната система при поискване. За 2016 г. Volvo On Call ще разшири обхвата си и ще поддържа услугите за до 10 автомобила Volvo, като даде достъп до всички обичайни функции в целия автопарк.

 

Volvo ще въведе и съвместимост на бутона Flic с Volvo On Call. Flic ви позволява да програмирате един физически ‘интелигентен бутон’ да изпълнява няколко задачи, като да заключва автомобила или да включва/изключва предварителното отопление и може да се използва като бутон за бърз достъп до услугите на Volvo On Call.

 

Volvo сега поддържа и Windows 10 с нова версия на приложението Volvo On Call, която може да се използва на обикновени персонални компютри и таблети за взаимодействие с автомобила.

Технология CleanZone

Неизменната лидерска позиция на Volvo по отношение качеството на въздуха в купето е подчертана в цялата гама за 2016 г. с включване на логото CleanZone на въдуховодите на инструменталния панел в автомобилите от серията 60 и 40 и с лого на централния дисплей при автомобилите от серията 90.

Спечелилата награди технология CleanZone на Volvo филтрира ефективно външния въздух преди да навлезе в  купето, като отстранява вредните замърсители, които са все по-обичайни в големите градски зони. Технологията CleanZone отразява неспиращата работа на Volvo за подобряване на изживяването в автомобила, като обхваща навлизащия в автомобила въздух, емисиите и миризмите в купето, вътрешните повърхностите и контактните алергии.

назад към всички