• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars издига лукса до нови висоти с представянето на Lounge Console

На автомобилния салон в Шанхай Volvo Cars разкри нова концепция, която издига лукса в интериора на представителните автомобилите до нови висоти. Наречена Lounge Console, концепцията предлага на заетите бизнес хора, които се движат с автомобил с шофьор, изключителен аксесоар - компактно и многофункционално решение за повече пространство и комфорт. Lounge Console заменя предната седалка за пътника до водача, като предоставя изобилие от функции и удобства.
„Започнахме това начинание, като се вгледахме в начина на живот на хората на ръководни позиции. С нашия прогресивен подход към премиум дизайн и функционалност анализирахме нуждите и гледната точка на мениджър, който пътува с шофьор, като проектирахме автомобила около него в духа на целта на нашия бранд“, казва Томас Ингенлат, старши вицепрезидент по дизайна във Volvo Cars. „Ключов елемент в нашето мислене бе как да направим наличното пространство в купето да работи за пътниците по оптимален и луксозен начин. Премахването на предната пасажерска седалка ни позволи да създадем открито пространство, което промени изцяло динамиката на интериора и доведе до експлозия от идеи и нови възможности“.
След като проведоха специално проучване, за да установят потребностите и очакванията на хората с висок стил на живот, дизайнерите на Volvo Cars потърсиха как да решат тези нужди с едно комбинирано решение.
„Намерението ни е да покажем две неща с тази концепция - първо, че Volvo Cars познава нуждите на своите клиенти и второ, че с иновации в дизайна и съвременни материали можем ефективно да постигнем уникално потребителско изживяване в сегмента на премиум автомобилите“, добавя Томас Ингенлат.
Lounge Console включва функции, създадени да подобрят изживяването в автомобила. Дизайнерите на Volvo Cars осигуряват работна маса, която се отваря, за да разкрие осветено огледало, както и отделение за съхранение на бижута и лични принадлежности или гримове. Масата се завърта на 90 градуса и същевременно се задвижва напред, разкривайки голям 17-инчов медиен екран за пълноценно кино усещане в автомобила. Под подложката за крака с възглавничка има допълнително пространство за обувките. За допълнителна сигурност Volvo Cars са добавили заключваща се кутия за съхранение на вещи. Премахването на предната пасажерска седалка осигурява пълна видимост напред, създавайки уникално просторна среда.
„Хората с напрегнат и забързан начин на живот, които вечно са в движение, отивайки от едно събитие на друго, от среща в среща, се нуждаят от пространство, от време за лукс и от възможността да се отпуснат и освежат за следващия ангажимент. Lounge Console е определено създаден да улесни точно това“, казва в заключение Томас Ингенлат.

назад към всички