• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars и Northvolt ускоряват преминаването към електрификация с нов завод за батерии с 3000 работни места в Гьотеборг, Швеция

Строителството на завода ще започне през 2023 г. и ще произвежда съвременни  батерии, специално разработени за използване в следващото поколение изцяло електрически автомобили Volvo и Polestar.

Заводът планира да доставя батерии за приблизително половин милион автомобила годишно.

„Партньорството ни с Northvolt е от ключово значение за нашите стратегически амбиции в електрификацията “, заяви Хакан Самуелсон, главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Ние се ангажираме да станем лидер в сегмента на първокласните електрически автомобили и да продаваме само електрически превозни средства до 2030 г. “

„Създаването на тази гигантска фабрика в Гьотеборг е решаващ ход, както за продължаване на трансформацията на един от най-динамичните автомобилни региони в света, така и за превръщане във водещ глобален доставчик на устойчиви батерии“, допълни Питър Карлсон, съосновател и главен изпълнителен директор на Northvolt .

Централата ще се захранва от енергия от възобновяеми източници. Работейки с Northvolt, лидер в  производство на батерии, Volvo Cars могат значително да намалят въглеродния  отпечатък върху околната среда.

назад към всички