• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Cars е сред водещите пет премиум бранда в Европа с най-бърз ръст на продажбите

Европейските продажби на Volvo Cars се увеличиха с 12,9 на сто през първите осем месеца на тази година, което превръща Volvo в премиум брандa с най-бърз ръст на продажбите сред водещите пет автомобилни марки в Европа, според независими данни, събрани от Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA).
Силните първи осем месеца на годината се дължат на успешното представяне на марката в по-големите европейски пазари като Германия, Великобритания и Швеция. Пазари като Франция, Италия, Полша, Испания и Финландия също показват стабилен растеж. Европа е най-важният регион в продажбите на Volvo Cars, съставляващ над половината от общия размер на световните продажби на компанията.
"Общото възстановяване на европейския автомобилен пазар си остава предпазливо, но Volvo очевидно успява да оползотвори максимално тази тенденция", заяви Хакан Самюелсон, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars. "Доволен съм, че автомобилите ни се продават толкова добре в един от нашите най-големи и най-важни региони. Гледайки в перспектива, ние сме добре позиционирани да се възползваме и за в бъдеще от европейското възстановяване на пазарите."
Клиентите в Европа приеха благосклонно освежените и обновени версии на Volvo S60, V60, XC60, XC70 и S80, които бяха пуснати на пазара в началото на 2013 г. като част от една по-голяма програма за обновяване.
Официалното представяне на новото семейство двулитрови, четирицилиндрови двигатели Drive-E на Volvo Cars също подсили привлекателността на марката Volvo за европейските купувачи. Тези агрегати предлагат на водачите несравнима комбинация от мощност и грижа за околната среда.
И на други места по света Volvo Cars регистрира стабилен растеж. Като например в Китай - най-големият единичен пазар на марката. Там продажбите са нараснали с 36,9 на сто през първите осем месеца на годината, изпреварвайки сериозно конкуренцията.
Доброто представяне в Китай и Европа компенсира спада от 10,9 на сто в САЩ през същия период, като довежда до общ глобален растеж на продажбите с 9,2 на сто за първите осем месеца на 2014 г. В световен мащаб Volvo Cars предвижда ръст на продажбите от около 10 на сто за цялата 2014 година.

Премиера в Париж: изцяло новото Volvo XC90

Изцяло новото Volvo XC90 беше представено за пръв път пред широката публика на автомобилното изложение в Париж. Това е нов, визуално впечатляващ, седемместен SUV автомобил с премиум качество, оборудван с водещи в световен мащаб функции за безопасност, първокласен двигател Twin Engine с 400 к.с. и емисии на CO2 от около 60 г/км, несравнима комбинация от мощност и икономия на гориво и превъзходен интериор. Автомобилът разполага с иновативна конзола за управление със сензорен екран, подобен на таблет, която формира основата на една изцяло нова вътрешна система за управление на автомобила.
Подготвян в продължение на три години и част от инвестиционна програма на стойност 11 милиарда щатски долара, изцяло новият модел XC90 бележи началото на нова глава в историята на Volvo. Автомобилът улавя бъдещата посока в дизайна на Volvo, внедрява своя собствена гама от нови технологии и използва нова платформа Scalable Product Architecture (SPA) и високоефективно семейство двулитрови, четирицилиндрови двигатели Drive-E.
Изцяло новото Volvo XC90 е категорично доказателство за стратегията „Volvo от Volvo“. Изключителното съчетание на лукс, простор, многофункционалност, ефективност и безопасност от световна класа, които издигат SUV сегмента в ново измерение.
„SPA ни позволи да създадем първия в света SUV без компромиси“, казва д-р Петер Мертенс, старши вицепрезидент в отдела за изследователска и развойна дейност на Volvo Car Group. „Получавате усещане за контрол, обширно вътрешно пространство и гъвкави възможности в съчетание с пъргавината и плавния комфорт на много по-малък и по-нисък автомобил. Приливът на адреналин, който е от ключово значение за истинското удоволствие от шофирането, се осигурява от двигатели, които предлагат ненадмината комбинация от мощност и екологичен работен режим. И тъй като XC90 носи емблемата на Volvo, безопасността от световна класа е стандарт“, добавя Петер Мертенс .

назад към всички