• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Car Group вече тества новия си трицилиндров двигател

3-цилиндровият двигател Drive-E е още една стъпка към постигането на нулеви вредни емисии и отлично представяне в реални условия

Днес Volvo Cars потвърждава своята производствена програма за разработване на олекотен 3-цилиндров бензинов двигател. Изцяло разработен в Швеция, двигателят ще се присъедини към водещите в класа 4-цилиндрови агрегати Drive-E, демонстрирайки конструкторските умения на Volvo и поетия от компанията ангажимент за създаване на едновременно икономични и мощни двигатели.
„В последните години Volvo измина дълъг път. Инвестициите, направени от компанията Zhejiang Geely Holding Group, ни дадоха възможност да възвърнем лидерската си позиция в областта на конструирането на силови агрегати. Развойната програма за новия 3-цилиндров двигател е много авангардна и вече започнахме изпитвания на прототип на този агрегат“, казва д-р Петер Мертенс, Старши вицепрезидент в отдела за изследователска и развойна дейност на Volvo Car Group.
Volvo има дълга история в разработването на уникалните си 6, 5 и 4-цилиндрови двигатели и голям вътрешнофирмен опит. Решението да се включи 3-цилиндров двигател в програмата за силови агрегати на Volvo е естествена следваща стъпка в стратегията на Volvo за намаляване на размера. Прилагането на водещи в класа технологии и методи на анализ прави възможно постигането на по-голяма мощност и по-голяма икономия на гориво с по-малки от всякога двигатели с вътрешно горене.
„Научихме много от разработването на нашите 4-цилиндрови двигатели Drive-E и пренесохме този опит и в създаването на компактен и мощен 3-цилиндров двигател с бързи реакции и премиум качество. Двигателят се разработва главно с мисъл за новата ни CMA архитектура, но ще захранва и нашите автомобили от серия 60, благодарение на усъвършенстваните турбо технологии на Volvo, като в същото време ще покрива целите за по-ниски вредни емисии в съответствие със стандарта Euro 7“, казва Майкъл Флайс, Вицепрезидент на отдела за разработка на двигатели във Volvo Car Group.
Създаден с прозорлив поглед към бъдещето, новият 3-цилиндров двигател Drive-E е предназначен да поддържа няколко различни приложения, в съответствие с нарастващото търсене на реално съчетание между мощност и икономичност.
„Най-хубавото на новия 3-цилиндров двигател, който разработваме, е, че може да се произвежда на същите поточни линии като нашия 4-цилиндров двигател. Това ни предоставя гъвкав производствен потенциал, който може да бъде пригоден към нуждите на бизнеса ни, докато той се разраства. Това бележи важна крачка напред за Volvo Cars. По отношение на нашата мощност и икономичност, конструкторските постижения на Volvo ще блеснат с 3-цилиндровия двигател Drive-E“, добавя в заключение д-р Мертенс.
Бележки за редакторите:
• Изцяло новите 4-цилиндрови силови агрегати Drive-E на Volvo бяха пуснати на пазара през 2013 и се радват на възторжени отзиви, предлагайки икономия на гориво и мощност от световна класа
• 4-цилиндровите двигатели Drive-E се използват като основа за новия зареждащ се от контакта Plug-in хибриден агрегат Twin Engine на Volvo
• Volvo разработва свои решения за двигатели още от създаването на компанията през 1927 г.

назад към всички