• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Volvo Car Group с ръст в продажбите за 12-ти пореден месец

Шведската компания с отлични резултати в Западна Европа, Швеция и Китай


Volvo Car Group отбелязва ръст в продажбите на нови автомобили за 12-ти пореден месец. Изминалият юни отбеляза цяла календарна година с положителни резултати с 43 132 продадени автомобили и плюс от 5.4%. Само през първото шестмесечие на 2014 г. са регистрирани 229 013 продажби, които маркират един много впечатляващ ръст от 9.5%. Най-стабилни резултати шведската компания отбелязва в Западна Европа, Швеция и Китай.
Отличниците на европейския пазар са Великобритания, Белгия и Холандия, при които цифрите достигат до +23.5%. В Норвегия, Финландия и Испания Volvo също отбелязва забележителни резултати, в резултат на които през първата половина на тази година Западна Европа отбелязва ръст от 8.7% спрямо същия период на миналата година.
В Швеция Volvo също може да се похвали със солидни продажби. Само през месец юни там са продадени общо 5 624 автомобила, което е с 22.1% повече спрямо същия месец през 2013. От началото на годината ръстът е повече от впечатляващ – 20.2% с общо 30 511 предадени коли. Бестселърите са XC60, V60 и V70.
Може би не е изненада, че най-голям скок в продажбите Volvo отчита в Китай. На този пазар само през юни има 7 584-ма нови собственика на Volvo, което е с 30.8% повече спрямо миналогодишния юни. От началото на годината ръстът е още по-сериозен – 34.3% с 38 555 предадени автомобила. Най-предпочитаните модели са XC60, S60 и V40.
Интересно е да се отбележи, че Volvo Car Group отчита положителни резултати и на традиционно по-слаби за компанията пазари като Австралия, Бразилия, Канада, Тайван и Турция.
В България Volvo също се радва на добри продажби, като за първите 6 месеца на годината брандът отчита минимален ръст спрямо 2013 г. Бестселърът на шведите у нас е новото XC60, което се приема отлично от клиентите. Закономерно моделът регистрира с 23% повече продажби от миналата година. Отлични резултати регистрира и доказалият се през годините XC90. В основата на неговия успех е изключително достъпната цена от 67 990 лв, като автомобилът ползва и данъчен кредит. Бройките за този модел обаче, вече са силно ограничени в склада на Мото-Пфое. Причината е повече от ясна - в началото на следващата година официално на българския пазар ще дебютира новото XC90, което според специалисти има всички предпоставки да се превърне в най-продавания Volvo модел.

назад към всички