• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Владей стихиите с Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race е най-трудното и престижно състезание по ветроходство в света. То се провежда на всеки две години с участието на професионални отбори. Тази година екипажи от САЩ, Франция, Испания, ОАЕ, Китай и Нова Зеландия се впускат в надпревара дълга 40 000 морски мили.

Яхтите потеглиха към водните ширини на 29 октомври от пристанището Аликанте в Испания. В началото на юли се очаква първият финиширал на територията на Галуей във водите на Ирландия. Регатата преминaва последователно през Кейп Таун, Абу Даби, Саня, Аукланд, Итахая, Маями, Лисабон и Лориент.

На 19 февруари състезателите потеглиха от Саня, Китай и на 8 март се очаква да пристигнат в Аукланд, Нова Зеландия. В момента се води люта битка за първото място между отборите на Telefonica и Groupama. Непосредствено отзад приближава и скритият фаворит – Puma Ocean Racing.

До финала на 03 юли се очаква над 1 милиард души да проследят на живо океанската регата. Интересно е, че 66 телевизионни компании излъчват надпреварата на живо, като техните кадри достигат до 550 милиона домакинства.

В чест на популярната регата Volvo пусна на пазара специална лимитирана серия Ocean Race. Тя отразява високите стандарти, които търсят клиентите на нови автомобили в премиум сегмента. Специалната „океанска” версия е налична само за моделите V60, XC60 и XC70. Клиентът може да избира между два екстериорни цвята – Ocean Blue II и Electric Silver. Предлаганият интериор е кожен, като изборът е сведен до цветовете Soft Beige и Off black, в комбинация с алуминиеви елементи по централната конзола и вратите, взаимствани от дизайна на най модерните спортни яхти.

Попитайте търговските представители на Мото-Пфое за специалния ценови бонус за серията Volvo Ocean Race.

назад към всички