• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

В очакване на новия Jaguar F-TYPE в България

П рецизна та и мощна „котка щ е скочи у нас през май т.г.

За най-върлите фенове вече е налична специална ценова листа.

Новият F-TYPE е истинска сензация от Jaguar. Още концептуалният модел C-X16 бе награден през 2011 г. за уникалния му дизайн (AutoExpress.co.uk и сп. Auto Express). С официалното представяне в Париж през 2012 Jaguar F-TYPE бе избран за най-добрия модел на международното автоизложение, което от години е със статут на законодател за тенденциите в бранша.

Според мнозина, това е един от най-красивите и вълнуващи двуместни автомобили, създавани някога. Старт на една от най-очакваните премиери в България през 2013 г. ще бъде даден от Мото-Пфое още през май. За най-лоялните фенове на марката и модела вече е налична специална ценова листа.

F-TYPE не е просто поредният спортен автомобил, а е истинско спортно откровение от Jaguar – марката, в чиито гени тече прецизност, мощ, усет към успеха и памет за победи на най-известните световни състезателни писти. Новият F-TYPE предлага ненадминато пътно поведение. Изключителната му архитектурна конструкция e изградена от най-добрия и най-лек алуминий, наличен в света. Забележителното тегло на автомобила е равномерно разпределено, за постигане на блестящи динамични характеристики, а прецизните системи в помощ на водача спомагат за светкавична реакция и бързи маневри.

Оборудван с нов 3-литров V8 агрегат – мощен турбо бензинов supercharged двигател – F-Type предлага версии с мощност от 340 к.с., 380 к.с. и 495 к.с. (при 625 Нм въртящ момент). Последният ускорява от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,3 секундни. Двигателите се задвижват от нова спортна 8-степенна Quickshift трансмисия, която спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добър контрол върху управлението на автомобила.

F-TYPE е с дързък и мускулест дизайн като всеки Jaguar, но успява да изуми и плени ценителите със смелия ъглов дизайн на предната си решетка, която в сърцевината си наподобява масивна мида, а страничните й издутини се асоцират с хриле на акула. Феномалният дизайн на предницата се допълва от изящни биксенонови фарове, подчертани от дневни LED светлини.

Не по-малко грациозен е новият F-TYPE погледнат отзад – мощната му осанка се допълва от красиви и агресивни задни LED светлини, които запазват класическите елементи на марката от близкото минало. Единственият по рода си заден спойлер се задейства при висока скорост, редуцирайки съпротивлението до 120 кг.

В интериора вдъхновява спиращ дъха дизайн, в който фокусът е насочен изцяло към шофьора. Баналната фраза, че водачът се чувства като в пилотска кабина на боен самолет, е изпълнена с истинско съдържание от футуристичния облик на арматурното табло в F-TYPE.

Засега и до май т.г. оставяме описанието на подробностите в плен на въображението Ви.

назад към всички