• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Удивителните и въздействащи Fiesta Red Edition и Fiesta Black Edition са най-мощните автомобили с 1.0-литров двигател

Поразителна двуцветна външност? Отметната.

Още по-пъргава версия на многократно награждавания 1.0-литров EcoBoost двигател със 140 к.с.? Да.

По-стегнато окачване, нови предавателни отношения и специално настроено управление? Да, при това стандартно.

Запознайте се с новите Fiesta Red Edition и Fiesta Black Edition – две нови Fiesta-и, които съчетават външност, след която се обръщате, неочаквана динамика и отлична икономичност.

Fiesta Red Edition и Black Edition са най-мощните масово произвеждани автомобили с 1.0-литров двигател досега. Всъщност, новата версия на 1.0-литровия EcoBoost със 140 к.с. притежава повече литрова мощ от Bugatti Veyron и Ferrari 458 Speciale.

Вдъхновени от глобалните модни тенденции за силни цветови контрасти, двуцветните модели са налични в цвят Race Red с лъскав черен покрив и други елементи и в цвят Panther Black с лъскав червен покрив и елементи.

Отличителен дизайн
Тривратите модели се отличават с кант около долната и горна предна решетка, престилка в предната броня и огледала в контрастен цвят, както и с 16- или 17-цолови алуминиеви джанти. Тунинг пакетът предлага предни и задни спортни брони, странични прагове и заден спойлер на покрива. Контрастният цвят на покрива на двата модела е боядисан за по-плътен и висококачествен ефект на цвета, отколкото би се постигнало с фолио.

Автомобилите са с лъскава черна централна конзола и дръжки на вратите, черен кожен волан и кожух на скоростния лост с червени шевове, черни стелки с червени шевове и черни спортни седалки с контрастни червени шевове и външни бордове.

„Двата автомобила са в смело, отличително и модерно изпълнение, но червеното и черното имат различна идентичност, която ще допадне на различни клиенти“, заяви Джон Маклауд, Главен дизайнер Персонализирани автомобили във Ford-Европа. „За мен по-провакативният автомобил е Black Edition. Червените елементи и особено канта на решетката осигуряват силен контраст за водачите, които искат да бъдат забелязани. Red Edition е силно експресивна, но една идея по-деликатна за по-малко темпераментните собственици“.

Най-мощният 1.0-литров двигател в масово произвеждан автомобил досега
1.0-литровият EcoBoost, 140 к.с. се отличава с уникални управление и настройки на турбокомпресора, променливи фази, междинен охладител и управление на газта за 12% повече мощност и още по-спортно преживяване зад волана с ускорение 0-100 км/ч за 9.0 секунди и максимална скорост от 201 км/ч, като едновременно с това осигурява 4.5 л/100 км разход на гориво и 104 г/км СО2 емисии.

1.0-литровият EcoBoost двигател на Ford бе провъзгласен за Световен двигател на 2012, 2013 и 2014 г. Също както версиите със 100 и 125 к.с. на 1.0-литровия EcoBoost, двигателят със 140 к.с. е с турбокомпресор, променливи фази на газоразпределение и директно впръскване на горивото под голямо налягане.

Fiesta Red Edition и Fiesta Black Edition допълнително увеличават удоволствието от управлението с променени предавателни числа на 5-степенната механична скоростна кутия и спортното окачване. В допълнение към новите амортисьори и настройките на пружините, спортното окачване е с по-стегната задна ос и променени настройки на електрическото сервоуправление, осигурявайки по-високо съпротивление за повече обратна връзка от волана.

Новата Fiesta бе представена в края на 2012 г. с динамичен нов дизайн, рафиниран интериор и модерни Ford технологии, сред които гласово управляваната технология SYNC, системата за нискоскоростни сблъсъци Active City Stop и MyKey, която позволява на родителите да въведат някои ограничения за младите шофьори с цел по-безопасното им шофиране.

назад към всички