• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Световна премиера на новото Volvo V60

 

Шведският автомобилен производител открива нова страница в историята на традиционното семейно комби.

Volvo Cars представи V60 – най-новото средноразмерно комби с 5 врати, подчертавайки за пореден път стабилните си позиции на производител на премиум автомобили, които съчетават добрия дизайн с ежедневната практичност.

Volvo представи новия модел в естествената му среда – на автомобилната алея пред типична семейна къща в Стокхолм, за да припомни традициите на компанията в производството на семейни комби автомобили и да наблегне на многофункционалния дизайн на новото V60, специално създаден да отговори на всички потребности в съвременния семеен живот. Малко автомобилни производители могат да се сравнят с Volvo, когато става въпрос за традиция и надеждност в производството на комби автомобили с добър дизайн, в съчетание с практичност и многофункционалност.

Собственикът на семейно комби от поколения наред е важен клиент за нашата компания. Новото V60 почита тази традиция, но също така я издига на следващо ниво“, заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Cars.

Новото V60 споделя SPA платформата (Scalable Product Architecture), позната от новото ХС60 и серията 90 на Volvo, чиито модели са основната движеща сила за рекордните продажби на компанията през последните няколко години. V60 на основата на SPA задава нов стандарт в класа на средноразмерните премиум комби автомобили, с луксозен интериор, свързаност, модерни системи за безопасност и технологии за подпомагане на водача.

V60 заема централно място в нашия бранд“, заяви Робин Пейдж, старши вицепрезидент по дизайна във Volvo Cars. „V60 притежава изчистени, красиви пропорции, в съчетание с практичност и многофункционалност”.

Съгласно стратегията на Volvo за електрификация на всеки нов модел от 2019 г., новото V60 ще се предлага с две опции за задвижване чрез Plug-in Hybrid технология – новият бензинов двигател T6 Twin Engine AWD с 340 к.с. комбинирана мощност и T8 Twin Engine AWD с 390 к.с. комбинирана мощност. Клиентите, които предпочитат стандартен бензинов двигател, могат да избират между агрегатите Т5 и Т6, а тези, които искат дизел – между D3 и D4.

Новото V60 засилва лидерските позиции на Volvo Cars в сферата на автомобилната безопасност, с богат набор от стандартни системи, включително авангардни функции в помощ на водача, познати от ХС60 и серията 90, които го превръщат в един от най-сигурните автомобили на пътя. Системата за безопасност City Safety с автоматично прилагане на спирачките е единствената на автомобилния пазар, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни и активира автоматично спиране, за да избегне сблъсъка или да го смекчи, ако е неизбежен.

Системата Pilot Assist, която подпомага завиването, ускорението и спирането при скорост до 130 км/ч и по пътища с добра маркировка, сега е допълнително усъвършенствана с функция, подобряваща поведението в завоите. Новото V60 включва и други функции за подпомагане на водача, като система против напускане на пътното платно Run-off Road Mitigation и система за предпазване от сблъсък с автомобил в насрещното движение - Oncoming Lane Mitigation.

Опционалната система за предупреждение на водача с автоматично прилагане на спирачките Cross Traffic Alert допълнително повишава сигурността на хората както в автомобила, така и извън него.

Инфотейнмънт системата на Volvo Cars – Sensus, е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G, осигурявайки свързаност на водача през цялото време. Контролът се осъществява посредством интуитивен дисплей с тъч скрийн, който съчетава функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление.

назад към всички