• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Стилната и просторна нова Kuga прави европейския си дебют на Автомобилното изложение в Женева през 2012

Изцяло новият Ford Kuga, показан на Автомобилния салон в Женева през 2012 г., надгражда огромния успех на настоящия модел и представя нови технологии, както и по-аеродинамичен, стилен и просторен дизайн.

Технологичните новости включват въвеждането на автоматична хендсфри технология за задната врата, която може да се отворя и затворя с преминаване на крака под задната броня.

„Иновациите като автоматичното хендсфри отваряне на задната врата ясно поставят новата Kuga пред конкурентите й,“ заяви Стивън Одел, Председател и Изпълнителен директор на Ford-Европа. „Но по-важното е, че технологиите осигуряват на клиентите ежедневни предимства. Новата Kuga е по-просторна, динамична и с повече възможности от настоящия модел, който продължава да е много популярен сред европейските ни клиенти.“

Съвременното гласово управление на Ford, интегрирането на устройства и интерфейсът за свързване SYNC също ще са налични още с представянето на пазара. Това включва още Системата за спешни случаи, която при засичане на отворена въздушна възглавница или задействането на аварийното изключване на подаването на гориво, използва GPS-а в купето и чрез Bluetooth-свързано устройство набира номера за спешни случаи и на местния език предоставя GPS координатите.

Ще се предлага гама от технологии в помощ на водача, включващи системата за автоматично паркиране Active Park Assist и системата за следене на мъртвата зона Blind Spot Information System , която със светлинен сигнал в страничното огледало предупреждава за потенциална опасност в мъртвата зона на водача.

Новата Kuga разполага с 82 литра повече обем на багажника в сравнение с настоящия модел, а задните седалки се сгъват и образуват равен под с едно натискане на бутон.

Мартин Смит, Изпълнителен директор по дизайна във Ford-Европа, сподели: „Подобрихме автомобила с цел да осигурим повече пространство и спортен силует, по-прецизна изработка и по-високо качество.“

Интелигентната система за Kuga за задвижване на четирите колела предварително преценява условията 20 пъти по-бързо от едно мигване и настройва разпределението на мощността между колелата, за да осигури на водача най-добрата комбинация от управление и тяга. Контролът на динамиката и завиването е подобрен с въвеждането на системата за контрол на въртящия момент ( TVC ), внедрена за първи път в новия Focus.

Още в началото ще се предлага популярният 2.0-литров дизелов TDCi двигател на Ford със 140 и 163 к.с. и опционалната автоматична скоростна кутия Ford Powershift. Kuga ще се предлага и с 1.6-литровия бензинов EcoBoost двигател, наличен вече в новите Focus и C-MAX, впечатляващ със силния си въртящ момент и голяма икономичност.

Kuga се вписва в стратегията One Ford като глобален автомобил с продажби по целия свят, включително в Северна Америка, където се нарича Escape. Като един от десетте автомобила, ползващи същата платформа за С-сегмента като новия Focus, европейските клиенти могат да очакват новата Kuga в края на 2012 г.

назад към всички