• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Спортният ST оглавява семейството на новия FOCUS на автосалона в Париж

Вълнуващият нов Ford Focus е главната атракция на щанда на Ford Motor Company на Автомобилното изложение в Париж 2010.

За първи път цялото глобално семейство на Ford Focus, състоящо се от 3 динамични каросерии, ще бъде показано заедно пред клиентите, преди да са стартирали продажбите в Европа и Северна Америка в началото на 2011 г.

Ford спазва обещанието си да представи глобална спортна версия на новия Focus със световната премиера на вълнуващия флагман на гамата, спортния Focus ST с 250 к.с. Динамичният нов ST ще бъде представен на пазара в началото на 2012 г. и ще бъде разкрит на 30 септември на щанда на Ford от Алън Мълали, Президент и Изпълнителен директор на Ford и Стивън Одел, Председател и Изпълнителен директор на Ford-Европа.

Първият световен продукт

Официалната премиера на гамата производствени модели на Focus в Париж е изключително важна за Ford, тъй като представя първия истински глобален продукт, разработен под стратегията ONE Ford.

Focus е най-значимият модел на Ford в световен мащаб. Разработен в Центъра на Ford за малки и средни автомобили в Германия за продажба в над 120 пазара по света, новият модел е най-важният Focus досега и е произведен на новата глобална платформа на Ford за С-сегмента с над 80% общи части на модификациите по целия свят. Тази платформа ще обхване най-малко 10 автомобила по света и до 2012 г. производството ще възлиза на 2 милиона броя годишно.

За първи път с пълната гама от 3 каросерии на щанда в Париж – спортен хечбек с 5 врати, елегантен седан с 4 врати и стилна комби версия – посетителите на изложението ще имат изключителната възможност сами да видят и изпитат индивидуалния дизайн на автомобила и водещата в класа технология.

Новият Focus обещава да изпревари конкурентите си, предлагайки по-достъпни технологии, до които клиентите някога са се докосвали в този важен сегмент. Новият Focus предлага на потребителите и най-високото качество и майсторска изработка, допълнени от изключителна икономичност, които извеждат легендарното удоволствие от управлението на Focus до нови нива.

Преглед на вълнуващия нов Focus ST

На Автомобилното изложение в Женева през 2010 г. Дерек Кюзак, Вицепрезидент глобално продуктово развитие на Ford Motor Company обяви, че се разработва вълнуваща спортна версия на новия Focus.

В Париж Ford спазва обещанието си, като представя предпремиерно вълнуващия нов Ford Focus ST. Планиран за представяне на пазара в началото на 2012 г., новият Focus ST ще бъде първият спортен модел на Ford, разработен на глобалната спортна платформа.

Новият Focus, оглавяващ гамата – с 2.0-литров, 4-цилиндров двигател Ford EcoBoost с уникалните 250 к.с. – ще остане верен на наследството на Ford ST, предлагайки на автомобилните ентусиасти опияняващ коктейл от ободряваща динамика и управление, придружени от пристрастяващ звук.

Посетителите на Автомобилното изложение в Париж няма как да пропуснат ярко открояващия се спортен екстериор в цвят Tangerine Scream – впечатляващ нов цвят, който изразява вълнуващия и енергичен характер на новото ST.

Новите Mondeo и C-MAX на изложението

Своето място до новия Focus ще заеме новото Mondeo с 5 врати и комби, което наскоро беше представено на Международния автомобилен салон в Москва. На Автомобилното изложение в Париж ще бъде представена и ECOnetic версията на новото Mondeo с ултра ниски СО2 емисии. На щанда на Ford ще бъдат показани също и новите S-MAX и Galaxy, представени в началото на 2010 г.

Изцяло новите C-MAX и Grand C-MAX ще бъдат представени във високото си ниво на оборудване Titanium с 1.6-литров бензинов EcoBoost двигател, 180 к.с. и подобрения 2.0-литров дизелов Duratorq TDCi двигател. Добавяйки нови нива на стил и желаност към сегмента на мултифункционалните автомобили (MAV), изцяло новият C-MAX е първият производствен модел, разработен на глобалната платформа на Ford за С-сегмента. Продажбите на Grand C-MAX ще стартират в Северна Америка в края на 2011 г.

По-ниски CO2 емисии в гамата на Ford

Ford засилва усилията си за минимизиране разхода на гориво и СО2 емисиите за цялата си продуктова гама, като две важни новости в портфолиото на Ford-Европа се представят в Париж – новият Ford Mondeo ECOnetic и новият Ford Ka със стандартна автоматична Start-Stop система.

В тези нови модели са внедрени всички последни иновации, представени през 2010 г., като премиера прави новия високоефективен бензинов EcoBoost двигател с турбокомпресор и директно впръскване и напълно обновената версия на мощните и същевременно ефективни дизелови Duratorq TDCi двигатели.

Ford напредва също и с Европейската програма за електрификация и за първи път ще покаже основната технология на задвижване на C-MAX PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), който ще се произвежда в завода във Валенсия, Испания и продажбите му в Европа ще стартират през 2013 г.

Наред с по-широкото внедряване на ECOnetic технологиите на Ford, доставящи по-ниски СО2 емисии, като Еко режима (Eco Mode) и Интелигентното регенеративно зареждане (Smart Regenerative Charging), Ford-Европа е на път да надхвърли целта си за намаляване на СО2 емисиите на автомобилите си с 30% до 2020 г., спрямо 2006 г.

„Премиерата на пълната гама на новия Focus, както и световния дебют на спортния ST, превръщат Автомобилното изложение в Париж не само в много вълнуващо, но и в много важно за Ford,” сподели Стивън Одел, Председател и Изпълнителен директор на Ford-Европа. „С изцяло новия C-MAX на щанда ни в Париж, и новите Mondeo, S-MAX и Galaxy, е ясно, че темпът на развитие във Ford остава агресивен, както винаги.”

назад към всички