• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Серийната Fiesta ST дебютира на изложението в Женева

Ford Motor Company разкрива новата серийна Fiesta ST на Автомобилното изложение в Женева през 2012 г. в аванс, преди представянето й на европейския пазар през 2013 г.

Клиентите нетърпеливо чакат новата Fiesta ST от изчерпването на последния модел от европейските автосалони през 2008 г. Изцяло новият модел ще изведе характеристиките на Fiesta ST на следващото ниво. Цифрите разказват: 1.6-литров EcoBoost двигател със 180 к.с., 240 Нм въртящ момент, 0-100 км/ч за по-малко от 7 сек. и максимална скорост 220 км/ч. В същото време EcoBoost технологията осигурява 20% намаление на СО2 емисите в сравнение с предходната Fiesta ST.

Разработена от RS екипа на Ford, новата Fiesta ST е със значително по-добри управление и контрол благодарение на употребата на специално настроено шаси, което е с 15 мм по-ниско от това на стандартната Fiesta; подобрена система на Ford за контрол на въртящия момент; 3 режима на електронната стабилност. Технологиите са подложени на над 5000 км тестове по северната дъга на немската писта Нюрбургринг.

„Вярваме, че клиентите на Ford ще бъдат възхитени от новата Fiesta ST, при това не само от ободряващата динамика, но и от стила и спесификацията. Този динамичен нов хечбек е несъмнено най-добрата ни Fiesta ST досега,“ заяви Йост Капито, Директор спортни автомобили във Ford-Европа.

Висококонтрастният интериор се отличава с безпрецедентни нива на оборудване и спесификация, които да подхождат на спортните шофьори, със стандартни спортни седалки Recaro, появяващи се за първи път във Fiesta ST. Тя ще бъде оборудвана и с MyKey, която позовлява на собственика да ограничава спортното поведение и да осигурява включването на системите за безопасност при управлението й от по-неопитен водач; SYNC – управляваната с глас система на Ford за свързване в автомобила. Новият по-смел и динамичен дизайн на екстериора довежда докрай спортното послание и отразява последния почерк в дизайна на Ford, включително голямата трапецовидна предна решетка.

Новата Fiesta ST е проектирана по глобалното ДНК на Ford за спортни автомобили и е разработена от RS екипа на Ford – европейското звено за Глобални спортни автомобили на компанията. Опитът на инженерния екип при работата с партньорите на Ford по моторните спортове за развитието на моделите Fiesta RS WRC, Fiesta Rallycross и Racing Fiesta също се оказа неоценим при разработката на новата Fiesta ST.

С потвърждаване на производството на новата Fiesta ST в Европа, Ford остава отворен за идеята да представи малък спортен автомобил и в други региони, включително за първи път в Северна Америка, следвайки положителния прием на концептуалната Fiesta ST с 5 врати на Автомобилното изложение в Лос Анджелис през 2011 г.

„Възхитени сме от възможността да покажем новото поколение Fiesta ST на европейските фенове през 2013 г. и ще можем да споделим повече подробности за плановете си за други пазари съвсем скоро,“ допълни Капито. „С новата Fiesta ST, присъединила се към новия Focus ST, ние отново ще предлагаме избор от достъпни компактни спортни автомобили, които са проектирани да доставят уникална комбинация от изключителен дизайн, динамично пътно поведение и пригодност за всекидневна употреба.“

назад към всички