• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

S-MAX – в търсене на истината за Орфей

Да се разгадае истината за Орфей безспорно е голямо предизвикателство. Затова надали има по-подходящ модел от S-MAX, който да приеме тази задача и да се впусне в търсене на истината за митичния герой. Именно с този авантюристично настроен автомобил, режисьорът Стилиян Иванов и неговият екип обиколиха цели три континента, търсейки отговор на множеството неразгадани въпроси около легендата за Орфей. Резултатът е най-новият и мащабен български филм със заглавие «Истината за Орфей».

С много античен полъх, пресъздаващ атмосферата от филма – лаврови венци, амфори с вино и автентично облечени актьори, се състоя и неговата предпремиера. Продукцията бе представена за първи път през месец юли в може би най-тематичното за целта място – Националния археологически музей. След това посети по-големите градове в страната, а на 1 октомври в София се състоя и официалната й премиера.

Филмът «Истината за Орфей» е уникален с това, че е в HD (High Definition) формат, сниман по световните стандарти на National Geographic, Discovery и BBC. Той представлява художествен продукт с документални елементи, над 10 мин. ръчно рисувана анимация, игрални сцени и 85 минути оригинална музика.

назад към всички