• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

С иновативната SPA шаси технология изцяло новото Volvo XC90 налага нови стандарти в премиум сегмента

Моделът ще е първият SUV автомобил в света, конструиран без никакви компромиси

Изцяло новото XC90 ще бъде представено след 2 седмици по време на изискана галавечер в Стокхолм. Същевременно скандинавската компания Volvo продължава да разкрива любопитни подробности относно един от най-дългоочакваните премиум SUV автомобили в света.
Изцяло новото XC90 ще бъде първия модел на шведите, конструиран на базата на новата SPA (Scalable Product Architecture) шаси технология. Ползите от нея са значителни. Първо тя е изключително гъвкава, което позволява на инженерите и дизайнерите да внедряват различни системи, които подобрят управлението на автомобила. На второ място новата платформа е специално разработена, за да осигури повече място в купето. И не на последно място SPA шаси технологията осигурява по-голяма сигурност на пътя за водача и спътниците до него.
Във Volvo смятат, че именно благодарение на новата си платформа XC90 ще наложи нови стандарти в премиум класа по отношение на лукс, простор, гъвкавост, ефективност и разбира се – безопасност. Според д-р Питър Мертенс, Вицепрезидент Изследвания и Развитие във Volvo Car Group, с изцяло новото XC90 скандинавският бранд заема лидерска позиция в сегмента си с качеството на материалите и комфорта, които те осигуряват на всички в купето.
Новата SPA платформа ще позволи на шведите и по-голяма свобода по отношение внедряването на нови електрически технологии. Благодарение на нея дизайнерите на Volvo няма повече да се съобразяват с междуосие и височина на автомобила. SPA технологията осигурява по-ниска маса на Volvo автомобилите, като същевременно разпределя тяхното теглото изключително прецизно без компромис в удоволствието от шофирането. За това допринася и изключително просторното пространство в купето на автомобила, като в XC90 вече има още повече пространство между втория и третия ред седалки, което превръща модела в перфектния 7-местен SUV на пътя. Багажното пространство също е значително увеличено за максимална товароносимост.
Според д-р Мертенс изцяло новото Volvo XC90 ще бъде първия високопроходим автомобил в света, конструиран без никакви компромиси. Моделът ще бъде изключително пъргав и подвижен, подобно на малка кола, като същевременно ще бъде просторен, луксозен и забележително високопроходим, когато се наложи. И като всяко едно Volvo – сигурно и безопасно.
С изцяло новото XC90 Volvo внедрява и нова гама Drive-E двигатели, които осигуряват отлична комбинация от мощност и икономичност. Новите двулитрови четирицилиндрови дизелови и бензинови мотори на шведите гарантират неописуемо усещане зад волана при нисък разход на гориво и въглеродни емисии. Най-мощният Т8 агрегат осигурява впечатляващите 400 конски сили, като при него CO2 емисиите са ограничени до 60 г/км.

назад към всички