• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

РеVOLVOлюция 2014

Шведската компания представи 6 обновени модела.

5 от тях ще се предлагат на българския пазар

Преди броени дни Volvo Car Corporation огласи представянето на обновената гама на моделите S60, S80, V60, V70, XC60 и XC70. „Това е един най-вълнуващите момети в нашата история. Всеки един от тези нови автомобили е проектиран и създаден с мисъл за човека. Фокусирали сме вниманието си върху качеството на материалите и динамиката“, споделя Лекс Керсемакер, старши вице-президент продуктова стратегия и мениджмънт в шведския бранд.

По принцип скандинавският дизайн е синоним на красота, изчистени линии и леснодостъпни технологии. Доказателство за това са поредните нови модели на марката. Освен с ослепителния си екстериорен и интериорен дизайн те впечатляват и с новите си седалки. Конструирани по специална система, те гарантират отпочиналост и спокойствие на шофьора и неговите спътниците дори и при най-тежките и дълги преходи. Също така пасажерите на задните седалки вече разполагат с доста повече място напред, което е гаранция за комфорт.

В новите Volvo модели вниманието към всеки детайл е удивително. В автомобилите от серията 60, например, предните дюзи за измиване на прозореца са изчезнали от погледа. Те са преместени под предния капак на автомобила. Изчезнал от погледа е и радарът на предната решетка на автомобилите. Той е боядисан с черен гланц, който на практика го прави невидим. Хромираната рамка на предната решетка вече я няма, а уголемената емблема на автомобила, подчертава увереността и гордостта на бранда Volvo от автомобилите, които произвежда.

Новото Volvo S60 – още по-динамичен и

елегантен автомобил

Новият дизайн на S60 подчертава динамичния и спортен характер на автомобила и силното присъствие на пътя посредством новите предни фарове, които изтъкват решителност. Volvo експертите споделят, че когато са ги проектирали, са мислили за очите на вълка. Допълнителни елементи, като по-широката решетка, новите дневни LED светлини и интересните задни габарити подсказват за изключителния скандинавски дух на този модел.

Промените в интериора включват нови цветове на тапицерията, иновативни дървени апликации, впечатляващи метални рамки около въздуховодите и светлинните контролни инструменти. Дизайн директорът Лена Джизеборн споделя, че целта по време на коструирането на интериора е била да накарат хората в автомобила да се почустват уютно и спокойно, като в топла шведска къща през студена вечер.

Динамичността на новото Volvo S60 се определя от шофьора на автпмобила, който може да избира между четири вида шасита – Touring, Dynamic, Four-C и Lower Sport, което до-скоро беше достъпно само за R-design серията.

Новото Volvo V60 – още по-удобен и

лесно управляем автомобил

Новото Volvo V60 е проектирано за хората, които искат повече пространство и по-голяма гъвкавост, характерно за седан автомобилите, но не и за сметка на спортното шофиране. Изчистените хоризонтални линии на модела, подчертават неговото открояващо се присъствие на пътя и загатват, че това не е поредната обикновена кола.

Подобно на S60 и комби версията на модела се предлага с избор от четири шасита. От Volvo са особено доволни от новото Dynamic шаси. Специалната му конструкция позволява лесно управление на автомобила, като според мнозина специалисти е най-добрият избор сред целия премиум сегмент.

Гъвкавостта на новото Volvo V60 се потвърждава и от „интелигентно“ интегрираните задни седалки, които могат да се сгъват в съотношение 40/20/40. Благодарение на това се отваря 430 л. свободно товарно пространство в багажника, което е лесно и бързо достъпно.

Новото Volvo XC60 – стабилен автомобил

за всякакви терени

Новият екстериорен дизайн на най-продавания Volvo модел придава градски „привкус“ на автомобила. Иновативните предни фарове изтъкват фокусирания и уверен профил на XC60, докато хоризонталните линии на решетката с хромирани барове подчертават ширината на автомобила.

По отношение на интериора промените са значителни. В това число влизат нови дървени апликации, тапицерия на тавана, текстилни B-колони, метални рамки около въздуховодите и светлинните контролни инструменти.

Важно е, че системата Corner Traction Control е вече част от стандартното оборудване на автомобила. Тази система предотвратява недозавиване на колата в остри завои. Благодарение на нея се подава точно определено количество спирачна сила на вътрешните колела, докато технологията прецизно контролира ускорението на външните.

За стабилността на новото Volvo XC60 се грижат още и усъвършенствани системи за задвижване на 4-те колела, както и Hill Descent Control, който автоматично контролира скоростта на автомобила при шодиране по стръмни склонове.

Новото Volvo S80 – изключителна

усъвършенстваност

Редица нови екстериорни дизайнерски елементи засилват изискания вид на новото S80. Променените предни и задни брони създават така наречения „опънат“ визуален ефект. Така автомобилът изглежда по-широк и по-нисък. Затова допринасят и правоъгълните дневни LED светлини и закръглените задни габарити. Елегантният и модерен профил на автомобила е засилен с по-широка предна решетка и хромирани елементи по купето.

По отношение на интериора вниманието към всеки детайл изумява. Пакетът Executive е абсолютният връх на лукса в премиум сегмента. Той предлага „all-inclusive“ екстри, като дава възможност собственикът да проектира автомобила си изцяло по свой собствен вкус.

Специално внимание заслужават уникалните седалки от волска кожа, специално доставени от шотландската компания Bridge of Weir. Те придават усещането, че човек е на креслото у дома си. А може би дори са по-удобни.

Новото Volvo XC70 – гарантира изтънченост

на всякакви терени

„Нашата основна цел в XC гамата винаги е била да се създаде перфектния автомобил за дълги пътувания он и оф-роуд. Здравината и рафинираният облик на автомобила подчертават неговия изключителен потенциал. Мислете за този автомобил като за изключително удобно яке от гъши пух, с което спокойно може да се впуснете във всякакви приключения, без притеснения от метеорологичните условия на пътя.

Редица дизайнерски елементи по екстериора подчертават модерния вид на колата. Тя изглежда перфектно, както когато е паркирана пред дома на собственика си, така и когато е спряна пред модерен кънтри клуб или на върха на планината.

Подобно на V60 задните седалки на XC70 се сгъват в съотношение 40/20/40. Благодарение на тази опция товарното пространство на автомобила може да нарастне от 575 литра до внушителните 1600 литра. В помощ на водача се предлага и електрическо задвижване на задната врата.

Новите S60, V60, XC60, S80, XC70 - още по-добри

Важно е да се отбележи, че всички нови Volvo модели са с оптимизиран разход на гориво и въглеродни емисии. Впечатление прави 4-цилиндровият D2-двигател на S60, който разполага с мощност от 115 к.с. Разходът на гориво при този агрегат е едва 4,0 л/100 км, докато въглеродните емисии са под 106 г/км. Впечатляващо, нали? Дори голямото Volvo XC60 изумява с ниския си разход от 5,3 л/100 км при мощност от 215 к.с.

Интересно подобрение в новите Volvo модели е и осветлението. Опцията Cornering light осигурява повече светлина за шофьора в ъгъла, който гледа, когато завива или паркира автомобила.

Разбира се, като синоним на безопасността, всеки нов Volvo автомобил е оборудван стандартно с революционната система за сигурност City Safety. Тя работи при скорост до 50 км/ч и предпазва шофьора и спътниците му от нискоскоростни сблъсъци.

Новaта моделна гама на шведския бранд е достъпна с още редица технологии като Pedestrian detection, Road sign information, BLIS, Cross Traffic alert и много още други. Неслучайно, според последни данни, Volvo автомобилите регистрират с 50% по-малко пътни произшествия в сравнение с 2000 година. Целта за 2020 г. пред Volvo е ясна. Край на катастрофите!
назад към всички