• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Range Rover SVAutobiography издига лукса и финеса до нови висоти

Новият флагмански модел дебютира на международния автомобилен салон в Ню Йорк, демонстрирайки подобрена изтънченост на дизайна и майсторска изработка

По време на международния автомобилен салон в Ню Йорк Land Rover официално представи Range Rover SVAutobiography, добавяйки още повече лукс, динамика и изтънченост на дизайна.

В свое интервю главният дизайнер и творчески директор на Land Rover Джери Макгавърн споделя: „С модела SVAutobiography се възползвахме от възможността да оптимизираме луксозното изпълнение и прецизност на Range Rover, като същевременно да предоставим прекрасни детайли, значително подобряващи удоволствието на клиента от флагманския ни автомобил.“

Произвеждан изцяо в техническия център Special Vehicle Operations (SVO) във Великобритания, SVAutobiography предлага уникални подобрения на екстериорния дизайн, ексклузивен премиум кожен интериор с уникални покрития на оборудването и за първи път допълнителната възможност за 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност 550 к.с. В резултат на това SVAutobiography е най-луксозният и мощен Range Rover в серийно производство в успешната 45-годишна история на модела.

Ексклузивни подобрения на дизайна

Предлаган във вариант със стандартно и удължено междуосие, моделът SVAutobiography издига флагманския автомобил Range Rover до още по-големи висоти по отношения на изтънчения дизайн и нивата на луксозно изпълнение. Новите функции и изящните детайли консолидират допълнително позицията му като най-луксозния и многофункционален автомобил в света.

За първи път при Range Rover клиентите на SVAutobiography ще могат да посочат уникалната опция за двуцветна окраска на купето. Комбинацията от горна част на купето в Santorini Black и девет разцветки за долната част придават ясна отличимост и индивидуализъм.

Автомобилът се откроява с нов надпис Range Rover на предния капак, а вратата на багажника е украсена с новата емблема SVAutobiography. Уникалната радиаторна решетка е изпълнена в открояващ се цвят Graphite Atlas и полиран хром, което още повече подчертава визуалната му отличимост.

В най-мощния вариант с двигател V8 с компресор суперчарджър и 550 к.с. четирите ауспуха деликатно загатват за огромните запаси от налична мощ.

Луксозен интериор от световна класа

По-голямата част от комутационната апаратура на водача (включително кръглия бутон start-stop и въртящите се дискове за регулиране) е изработена от твърд алуминий с красиво набраздени детайли, както и педалите на автомобила. Тази детайлност продължава и при предната и задна централна конзола, с открояващи се материали на поставката за чаши и капачетата на отделенията. Новите бутони за регулиране на облегалките не само са изпълнени с подобно ниво на машинна детайлност, но ги правят и още по-лесни за използване.

Пътниците отзад могат да се отпуснат удобно върху луксозните седалки, оборудвани с хладилно отделение и сгъваеми масички с електрическо задвижване. В задните колони са вградени закачалки за палта от твърд алуминий, а на пода релсите за седалките с алуминиево покритие и мохерните стелки Deep Pile Twist допълват усещането за разкош и лукс.

За първи път при Range Rover моделът SVAutobiography предлага опция за подвижен под в багажника. Произведен от изящно изработен алуминий и предлагащ гама от различни фурнири, подът се изтегля навън, за да оптимизира практичността и да улесни товаренето и разтоварването на багаж.

За клиентите, които харесват многофункционалността на двойната врата на багажника в Range Rover, SVO разработи седалките „Event Seating“. Поместени в багажното отделение, те могат бързо и лесно да се изтеглят и да осигурят удобно седене за двама възрастни върху долната част на вратата на багажника. Ръчно изработени от красива кожа Windsor, с изключително издръжлива алуминиева рамка, седалките от тази допълнителна опция ще допаднат на онези, които ценят двойствените характеристики на Range Rover, подходящи както за работа, така и за удоволствие.

Невероятна динамика, несравним комфорт

SVAutobiography ще замени модела Autobiography Black на върха на гамата автомобили Range Rover и се предлага със сензационен двигател V8 с компресор суперчарджър и мощност 550 к.с., като комбинира несравнимия лукс с най-мощния агрегат в историята на Range Rover. Изцяло алуминиевият 5,0-литров двигател V8 с компресор суперчарджър, който досега задвижваше модела с висока динамика Range Rover Sport SVR, вече е специално тунингован за SVAutobiography. Мощният агрегат генерира изключителните 550 к.с. и въртящ момент 680 Нм - забележително увеличение съответно с 40 к.с. и 55 Нм в сравнение със съществуващите варианти на Range Rover, оборудвани с двигатели V8 с компресор суперчарджър.

С максимален въртящ момент при 3 500 об/мин и плавна и изящна осемстепенна автоматична трансмисия ZF, моделът SVAutobiography предоставя спираща дъха комбинация от динамика, гъвкавост на предавките и финес, независимо от трудността на терена.

Вариантът с мощност 550 к.с. е конструиран и оптимизиран за несравним комфорт и финес и е оборудван с предни спирачни апарати Brembo с гланцирано черно покритие.

Клиентите на SVAutobiography могат също така да избират измежду пълното портфолио от останалите силови агрегати на Range Rover: вариантите с компресор суперчарджър TDV6, SDV6 Hybrid, SDV8 и SCV6, с повишена икономичност и динамика.

Примамливи подобрения в цялата гама модели Range Rover за 2016 г.

В допълнение към представянето на SVAutobiography, всеобхватният набор от подобрения подчертава статута на Range Rover като върхово постижение в сегмента на луксозните SUV автомобили. Благодарение на подробните промени в калибровката SDV6 Hybrid има още по-ниски CO2 емисии, а вариантите с двигател SDV8 вече се предлагат с усъвършенствана stop-start технология, осигуряваща разход на гориво 7 л/100 км и CO2 емисии от 219 г/км.

назад към всички