• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Range Rover Evoque – подаръкът за 40 годишния юбилей на една императорска легенда

На 01 юли вечерта по време на изискано тържество в чест на 40 годишния юбилей на Range Rover беше показан най-новия модел на марката – Range Rover Evoque. Това е най-малкият, най-олекотеният и икономичен автомобил от гамата на британските офроудъри, произвеждан някога. Аристократът се предлага с две версии на задвижване – 2WD и 4WD с впечатляващия разход на въглеродни емисии от само 130 г/км.

Управляващият директор на Land Rover г-н Фил Пофам изключително ентусиазирано представи най-новия си проект, като обърна специално внимание на медиите. Той заяви, че в тази галавечер отбелязва не само 40 годишния юбилей на Range Rover, но и празнува светлото и бляскаво бъдеще на марката. Пофъм с гордост изтъкна, че новият Range Rover Evoque продължава успеха и традициите на марката, превърнала се в икона за редица поколения още от представянето си през 1970 година. Компактният Evoque е също толкова премиум, луксозен и специален автомобил като всеки друг Range Rover и е важна стъпка по посока разрастването на марката и привличането на нова група клиенти.

Новият Range Rover Evoque ще се предлага в 160 държави. Затова специалистите на компанията са търсили подходящо име на модела, което лесно да се разпознава независимо от различните езикови бариери и същевременно да е различно, иновативно и емоционално. Затова се спрели на семплото, но космополитно Evoque, което изразява грация и елегантност.

Новият Range Rover Evoque e със същата забележителна конструкция, характерна за марката и доказала се през годините. Моделът е истинска революция по отношение на дизайн и излъчване. Британската компания наистина удържа на думите си и направи автомобил с истински дух. Дух, който мнозина почувстваха още при представянето на концептуалния модел LRX в края на 2008 година. Range Rover Evoque e предназначен за онези клиенти, които не са готови да пожертват традиционните 4х4 качества за сметка на впечатляващия и компактен дизайн. Визията на автомобила е родена от страстта на марката, но е различна, практична, привлекателна и вълнуваща, защото Range Rover никога не е произвеждал обикновени автомобили.

Моделът Evoque ще направи своя официален дебют по време на автомобилното изложение в Париж в края на месец септември тази година. Продажбите му се очакват да стартират през лятото на 2011 г.

назад към всички