• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Първият изцяло електрически лек автомобил на Ford – Focus, стъпва на пътя на изложението в Женева

Ford предлага на посетителите на Автомобилното изложение в Женева през 2012 г. възможността да тестват първия изцяло електрически лек автомобил на марката – Focus.

Електрическият Focus осигурява пробег от 160 км, може да се зарежда за 3 – 4 часа, когато е свързан с подходящата станция за зареждане и е задвижван от 23 КВТч литиево-йонна батерия.

„Вярваме, че личното убеждаване в отзивчивото управление и бързината на новия електрически Focus ще засилят вълнението, което клиентите вече изпитват към този обещаващ и изгоден автомобил,” заяви Стивън Одел, Председател и Изпълнителен директор на Ford-Европа.

Основната част от управлението, контрола и спирачките в новия електрически Focus споделя усещането на бързия, спортен и конвенционален петврат хечбек, на който е базиран. Липсата на дизелов или бензинов двигател и изключителната аеродинамика водят до осезаемо по-тихо и комфортно усещане в автомобила.

Още с премиерата си електрическият Focus ще използва модерната система на Ford за гласово управление, интегрирането на устройства и интерфейс за свързване – SYNC, със специално разработени характериситики за повишаване удоволствието от управлението на електрически автомобил по най-ефективния начин. Това е нещо, което посетителите ще имат възможността да тестват сами на изложението.

Електрическият Focus е флагманът на новата гама електрически автомобили на Ford и се присъединява към растящото семейство от енергийно-ефективните ECOnetic автомобили, които са лидери или сред най-добрите по отношение на икономичността.

назад към всички