• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Проф. Николай Овчаров отново се довери на Ford Transit

Историкът подновява разкопките край Перперикон

Вече седем поредни години Мото-Пфое подкрепя археологическия сезон и експедицията на проф. Николай Овчаров в древния тракийски град Перперикон. Всеки път българският Индиана Джоунс се доверява на изпитания през годините боец – Ford Transit.

2011 г. е една от най-важните, според проф Овчаров. В следващите три месеца той и неговия екип ще завършат връзката между Двореца “Светилище” и Акропола, върху която работят вече три сезона. „Очаквахме да приключим връзката по-рано, но тя беше укрепена със 7-8 метра наслоявания, което показва, колко добре е бил укрепен и защитен двореца от варварски нападения. Всеки път откриваме нови и нови интересни следи за живота по тези места, датиращи от II век”, споделя с трепет проф. Овчаров.

Българският „Индиана Джоунс” разкрива, че ще работят усърдно и върху северната и източната стена на Акропола, превърнат по-късно в християнска църква. За първи път екипът на известния професор ще напусне и пределите на България, изследвайки местности в Гърция, тясно свързани с Перперикон. Това ще помогне за откриването на нови интересни факти от историята и връзката между скалната култура от източните Родопи, Егейско море и Беломорието.

Професор Овчаров изрази удоволствието си, че въпреки трудните години Мото-Пфое продължава да го подпомага. „През 2005 г. започнахме едно прекрасно сътрудничество, което се превърна в истинско приятелство, което дава много добри резултати. Истинските приятели се познават в трудните моменти. A държа да отбележа, че никога досега сме нямали какъвто и да е било проблем с Ford Transit от Мото-Пфое”, споделя разпалено историкът. Всеизвестен факт е, че той е запален фен на марката Land Rover, като никога не пропуска да се запознае отблизо с най-новите технически иновации на британската марка. Любимите му модели са всепризнатият лидер в офроуда – Defender и Discovery 4.

назад към всички