• Ford
  • Volvo
  • Jaguar
  • Land Rover
x
Moto-Pfohe Open menu

Новини

Продажбите на Ford в Европа отбелязват ръст през първата половина на 2014 г. Новите Focus и Mondeo идват през второ полугодие

КЬОЛН, Германия, 9 юли 2014 – Европейските продажби на Ford са отбелязали ръст от 6.6% през първата половина на 2014 г. благодарение на новите модели и общия ръст на продажбите в бранша.

Продажбите на Ford на 20-те традиционни пазари в Европа възлизат на 605 400 автомобила за първите 6 месеца на годината – с 37 700 автомобила или 6.6% повече в сравнение със същия период през 2013 г. Това са резултатите спрямо ръста от 6.3% в индустрията през първото полугодие. Пазарният дял на Ford в Европа е 7.9%.

Продадените през юни автомобили Ford са с ръст в сравнение със същия месец миналата година. Над 109 000 автомобили Ford са продадени през юни, 2.2% ръст спрямо същия период през 2013 г. Пазарният дял е намалял с 0.2 процентни пункта до 8.0%

„Ценовата политика в Европа остава изключително конкурентна“, каза Стивън Одел, Президент на Ford за Европа, Средния Изток и Африка. „Но нашите продажби са с ръст, благодарение на силните ни нови модели и сме над средното за индустрията ниво – като продажби към крайни клиенти, фирми и на лекотоварни автомобили“.

„Досега представихме 15 нови или значително освежени модела, откакто обявихме плана си за трансформация през октомври 2012 г. Очакваме да се появят още няколко нови модела през втората половина на годината, вкл. новите Focus и Mondeo”.

Съотношението в продажбите на Ford продължава да се подобрява, с продажби към крайни клиенти и фирми, възлизащи на 72% от общите продажби от началото на годината; една процента точка ръст спрямо същия период миналата година и две процентни точки поовече от средното за индустрията ниво. През юни продажбите на Ford към крайни клиенти и фирми са 73% от общите му продажби, три процентни пункта над същия месец през миналата година и пет процентни пункта над средното за индустрията ниво.

Над 52% от продажбите на Ford през първите 6 месеца на годината са на нови или значително освежени модели.

Продажбите на лекотоварните модели на Ford в размер на 104 000 автомобила през първата половина на годината са с ръст от 10.5% и бележат най-добрите продажби за първо полугодие от 2011 г. Пазарният дял на лекотоварните автомобили на Ford за първата половина на годината са с ръст от 0.3 процентни пункта до 10.5% - най-добрия резултат от 1998 г. През последния месец Ford постигна най-добрите си продажби на лекотоварни автомобили през месец юни от 2008 г. насам и най-добрият юнски пазарен дял на лекотварните автомобили от 1996 г.

Продажбите на автомобили, оборудвани с 1.0-литровия бензинов EcoBoost двигател, който наскоро бе провъзгласен за Световен двигател на годината за безпрецедентен трети пореден път, също значително са се увеличили през първите шест месеца на годината – ръст от 15.3% спрямо същия период миналата година.

Представен през 2012 г. в новия Ford Focus, 1.0-литровият EcoBoost вече е наличен в Европа в девет модела: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX и Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect и Transit Courier. Над 30% от продажбите на Fiesta и над 33% от продажбите на Focus през първото полугодие на тази година са с 1.0-литровия EcoBoost двигател.

# # #


* От януари 2014, Ford-Европа докладва продажбите си в 20 основни европейски пазара, на които производителят е директен вносител. Преди бяха 19, но Румъния се прибави като 20-ия пазар.

назад към всички